Wednesday , November 30 2022

Explozie puternică într-o uzină petrochimică din nord-estul Japoniei

O puternică explozie a avut loc într-un complex petrochimic, lângă oraşul Sendai, din nord-estul Japoniei, la câteva ore după violentul cutremur care a devastat această regiune din Japonia, a anunţat vineri presa, citând poliţia. Deflagraţia s-a produs într-o vastă uzină din Shiogama, o localitate vecină cu oraşul Sendai.

Imagini difuzate de televiziune au arătat flăcări uriaşe care devastau instalaţia.

Cutremurul care a afectat vineri nord-estul Japoniei a fost cel mai puternic seism înregistrat vreodată în acest arhipelag, având magnitudinea de 8,9 potrivit institutului american de geofizică (USGS). Cutremurul s-a produs la 24,4 kilometri adâncime, la ora 14.46 (07.46 ora României) şi la aproximativ 100 de kilometri în largul prefecturii Miyagi, în nord-estul Japoniei.

Acesta a fost urmat de numeroase replici şi de mai multe valuri seismice, dintre care unul a ajuns la zece metri înălţime în Sendai.

“Pagubele sunt atât de mari, încât avem nevoie de mai mult timp pentru a reuni datele”, a declarat un oficial.

Guvernul face tot ceea ce este posibil pentru a coordona operaţiunile de salvare, “plecând de la ipoteza că acest cutremur a provocat pagube considerabile”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Yukio Edano.

Vezi si

Comisia Europeană recomandă îngheţarea a peste 13 miliarde de euro destinaţi Ungariei

 Comisia Europeană a recomandat miercuri îngheţarea a 7,5 miliarde de euro din fondurile de coeziune …