Saturday , June 22 2024

Experţi NASA le oferă consiliere psihologică minerilor blocaţi în subteran în Chile

Experţi NASA le oferă asistenţă psihologică celor 33 de mineri blocaţi în mina din Chile, recomandându-le să înfiinţeze “o comunitate subterană”, informează BBC News online.
De asemenea, specialiştii NASA le-au transmis minerilor rămaşi în subteran din 5 august că trebuie să stabilească în mod precis numărul convorbirilor telefonice pe care le au cu rudele de la suprafaţă.

Pentru a trece timpul mai uşor, minerii au putut urmări în direct meciul dintre Chile şi Ucraina, pierdut de chilieni cu 1 la 2.

Între timp, echipele de intervenţie continuă să lucreze la două tuneluri de salvare pentru scoaterea minerilor blocaţi la adâncimea de 700 de metri. Lucrările vor dura între două şi patru luni.

Specialiştii NASA i-au sfătuit pe mineri să formeze “o comunitate subterană” cât timp vor sta în mină. “Trebuie să existe roluri şi responsabilităţi, iar dacă se vor sătura de aceste roluri se pot schimba între ei”, explică psihologul NASA Albert Holland.

“Organizarea este o formă a normalităţii, este un aspect important al structurii sociale şi comunităţii”, subliniază expertul.

Vezi si

Rusia este dispusă să discute cu Statele Unite, ”dar Ucraina trebuie să fie pe agendă”

Rusia consideră, potrivit Kremlinului, că există o nevoie presantă de discuţii de securitate cu Statele …