Tuesday , June 25 2024

Erdogan: ”Spiritul Națiunilor Unite este mort în Gaza”

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat miercuri că “spiritul Națiunilor Unite este mort în Gaza” și a cerut totodată “lumii islamice să reacționeze” după atacul israelian asupra unei tabere pentru persoane strămutate de lângă Rafah, în sudul Fâșiei Gaza, soldat cu zeci de morți, relatează AFP.


“ONU nu poate nici măcar să-și protejeze propriul personal sau personalul umanitar. Ce așteptați ca să acționați? Spiritul Națiunilor Unite este mort în Gaza”, a declarat șeful statului în fața deputaților din partidul său.
Pe lângă acuzația de neputință la adresa instituției internaționale, șeful statului turc, care se află în fruntea unei țări majoritar musulmane, cu 85 de milioane de locuitori, s-a adresat omologilor săi din “lumea islamică”.
“Am câteva cuvinte să spun lumii islamice: ce așteptați pentru a lua o decizie comună? Dumnezeu vă va face, ne va face responsabili”, a insistat el, apreciind că “Israelul nu este doar o amenințare pentru Gaza, ci pentru întreaga umanitate”.
“Niciun stat nu este în siguranță până când Israelul nu respectă dreptul internațional și nu se simte obligat de dreptul internațional. și asta privește și Turcia”, a continuat el.
“Israelul și cei care îl susțin speră că vom uita acest genocid: acest genocid nu va fi uitat”, a avertizat el. “Uciderea bebelușilor, a copiilor, (atacurile) care vizează spitalele, biserici, moschee nu vor fi uitate”, a mai spus Erdogan. (Agerpres)

Vezi si

Liderii UE au convenit realegerea Ursuley von der Leyen în fruntea Comisiei Europene (surse)

Liderii europeni au convenit la negocierile pentru împărţirea principalelor funcţii de conducere ale instituţiilor UE …