Wednesday , February 8 2023

Elon Musk îl ironizează pe Fauci: „Încă un lockdown, Regele meu!”

Elon Musk l-a atacat duminică pe Anthony Fauci, consilierul în exerciţiu la Casa Albă pentru pandemia de COVID-19, într-un mesaj pe Twitter care a stârnit imediat controverse, notează AFP.

“My pronouns are Prosecute/Fauci” (Mă numesc Judecaţi/Fauci), a scris bogatul patron al platformei Twitter într-o aluzie la campania dreptei vizând punerea sub acuzare a lui Fauci pentru presupuse delicte legate de implicarea sa în răspunsul la pandemie.

Specialistul în imunologie în vârstă de 81 de ani urmează să demisioneze din funcţia de consilier prezidenţial pentru pandemie luna aceasta. De asemenea, el va părăsi înainte de sfârşitul anului postul de director al Institutul Naţional de Boli Infecţioase (NIAID), pe care l-a deţinut timp de 38 de ani.

Musk a mai postat o memă în care îl arată pe doctorul Fauci spunându-i preşedintelui american Joe Biden: “Just one more lockdown, my king…” (Încă un lockdown, regele meu…)”, într-o aparentă critică la adresa acestei măsuri adoptate în trecut pentru a lupta împotriva COVID-19.

Specialistul în vaccinuri şi autor Peter Hotez l-a îndemnat pe Musk să şteargă tweet-ul. “200.000 de americani şi-au pierdut inutil viaţa din cauza COVID-19, din cauza acestui tip de retorică anti-ştiinţă şi dezinformare”, a scris el.

Senatoarea democrată Amy Klobuchar a lăudat modul în care Fauci “a condus cu calm ţara noastră prin criză” şi l-a criticat pe Elon Musk: “Aţi putea să-l lăsaţi pe acest om în pace, în aparenta voastră căutare fără de sfârşit de a capta atenţia?”.

Conform Digi24, aleşii republicani au ameninţat că îl trage la răspundere pe Fauci atunci când vor prelua controlul Camerei Reprezentanţilor în ianuarie, după mai multe dispute cu acesta referitoare la vaccinurile anti-COVID-19, purtarea obligatorie a măştii şi alte măsuri legate de pandemie.

 

Vezi si

Rusia a trimis întăriri pentru trupele sale în estul Ucrainei în vederea lansării unei noi ofensive

Rusia a trimis întăriri în estul Ucrainei înainte de o posibilă nouă ofensivă, a declarat …