Saturday , June 15 2024

Efectul dezbaterii TV: Obama a pierdut avantajul in fata lui Romney

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a pierdut avansul în intenţiile de vot de care dispunea faţă de adversarul său republican, Mitt Romney, după dezbaterea prezidenţială de miercuri, potrivit unui sondaj Gallup publicat luni, relatează AFP.

Potrivit sondajului Gallup, Romney şi Obama sunt la egalitate în intenţiile de vot, cu 47 la sută, în condiţiile în care, înainte de dezbatere, preşedintele în exerciţiu menţinea o distanţă între patru şi şase puncte faţă de adversarul său.
Scăderea clară a preşedintelui în exerciţiu pare să confirme evaluarea negativă a opiniei publice în privinţa prestaţiei sale de săptămâna trecută în faţa lui Romney.

În timpul dezbaterii, prima dintre cele trei între locatarul de la Casa Albă şi cel care aspiră să preia mandatul prezidenţial, Obama a părut să fie în defensivă, în timp ce adversarul său şi-a demonstrat combativitatea.

Un alt sondaj realizat de Gallup a arătat că 72 la sută din persoanele intervievate consideră că dezbaterea prezidenţială de săptămâna trecută a fost câştigată de către Romney.

Vezi si

NATO: Oferta de negocieri a lui Putin “nu este de bună credinţă”

Oferta de negocieri făcută Ucrainei de către preşedintele rus Vladimir Putin “nu este de bună …

error: