Thursday , February 2 2023

Economistii americani Thomas Sargent si Christopher Sims au câstigat premiul Nobel pentru economie

Economi[tii americani Thomas Sargent [i Christopher Sims au câ[tigat luni premiul Nobel pentru economie pentru progresul înregistrat în cercetarea rela]iilor dintre m\surile de politic\ economic\ [i impactul lor asupra economiei reale, transmite Reuters.
Academia Regal\ pentru [tiin]e din Suedia a ar\tat c\ premiul de 10 milioane de coroane suedeze (1,5 milioane de dolari) recunoa[te contribu]ia “empiric\” a celor doi la “cercetarea cauz\-efect în macroeconomie”. Premiul, denumit oficial Premiul Sveriges Riksbank în [tiin]e Economice în Memoria lui Afred Nobel, a fost acordat pentru prima dat\ în 1968. Premiul constând în 10 milioane de coroane, o medalie de aur [i o diplom\ va fi acordat laurea]ilor la o ceremonie care va avea la Stockholm pe 10 decembrie, la aniversarea mor]ii lui Alfred Nobel, potrivit Bloomberg.
Anul trecut, premiul Nobel pentru economie a fost câ[tigat de Peter Diamond, Dale Mortensen [i Christopher Pissarides pentru munca depus\ în domeniul cercet\rii eficien]ei recrut\rii [i structur\rii remunera]iei [i reglement\rii pie]ei de munc\.

Vezi si

Ucraina va primi din SUA rachete cu rază mai lungă de acţiune. Rusia: Nu vor schimba mersul evenimentelor

Anunţurile de la Washington că Ucraina va primi rachete cu rază mai lungă de acţiune …