Saturday , December 2 2023

Două rachete rusești au căzut într-o fermă din Polonia, pe teritoriul NATO. 2 morți

Două rachete rusești au căzut în Polonia, lângă granița cu Ucraina. Doi oameni au murit, potrivit presei poloneze, citată de Digi24.

UPDATE: Un oficial de rang înalt din cadrul serviciilor de informații americane confirmă că rachete rusești au explodat în Polonia, țară membră NATO, ucigând două persoane, anunță The Washington Post și Associated Press, citate de G4Media.

UPDATE1: Un purtător de cuvânt al Pentagonului a declarat marți seară într-un briefing că Departamentul Apărării nu are încă o confirmare a faptului că ar fi vorba de o rachetă rusească căzută în Polonia. „SUA cunosc relatările potrivit cărora două rachete rusești au lovit în interiorul Poloniei, lângă granița cu Ucraina, dar nu dețin în prezent informații care să coroboreze aceste rapoarte”, a spus un purtător de cuvânt al Pentagonului, generalul de brigadă Par Ryder. Orice intrare pe teritoriul NATO duce la o reacție, a adăugat el. „Am spus foarte clar că vom apăra fiecare centimetru din teritoriul NATO”, a mai spus Ryder.

Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/externe/rachete-rusesti-ar-fi-cazut-in-polonia-2152657

Informaţiile publicate pe site-ul Digi24.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere.

Localitatea poloneză Przewodow, unde au căzut rachetele, este situată la 50 de kilometri nord de orașul ucrainean Liov, la circa 10 kilometri de granția dintre Polonia și Ucraina.

Știre inițială: Două explozii puternice au avut loc, marți seara, în orașul polonez Przewodów din districtul Hrubieszów, aflat la granița cu Ucraina. Două persoane și-au pierdut viața, relatează presa poloneză.

Rachetele au căzut pe terenurile unei ferme de cereale.

Martorii spun că au auzit două explozii. Și primarul localității Dolhobyczow, Grzegorz Drewnik, care locuiește la 6 kilometri de locul incidentului, a spus că s-au auzit două explozii. „Pot confirma acest lucru cu certitudine. Toată zona a fost împrejmuită și echipele de intervenție sunt la fața locului. Atât pot spune în acest moment. Dar acum sunt acolo”, a spus el, citat de „Kurier Lubelski”.

Poliția nu a dezvăluit, până în acest moment, cauza exploziei. La fața locului lucrează serviciile de securitate și reprezentanți ai Ministerului Apărării.

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a convocat de urgență o reuniune urgentă a organismului care se ocupă de problemele de securitate naţională şi apărare, a anunţat marţi purtătorul de cuvânt al Guvernului pe contul de Twitter. Consiliul, format din miniștrii Apărării, Internelor, Justiției și Afacerilor Externe, precum și coordonatorul serviciilor de informații, pregătește și coordonează deciziile privind securitatea și apărarea națională.

Purtătorul de cuvânt al cabinetului, Piotr Muller, nu a precizat despre ce discută consiliul, întrunit marți seară.

Reamintim că Rusia a bombardat marţi cu aproximativ 100 de rachete oraşe şi facilităţi energetice din Ucraina, atacuri soldate cu cel puţin un mort şi mai ales cu pene de curent pe scară largă. Kievul a anunţat că acesta a fost cel mai puternic val de atacuri cu rachete din cele aproape nouă luni de război.

 

Vezi si

Armata rusă susţine că avansează ”în toate direcţiile” în Ucraina

Armata rusă înaintează “în toate direcţiile” în Ucraina, a declarat vineri ministrul rus al apărării, …