Monday , March 4 2024

Două cupluri de militari ucraineni și-au unit destinele aproape de linia frontului, în Donbas

Doi militari ucraineni s-au căsătorit cu alesele lor, tot în armată și ele, duminică, 12 iunie, în orașul Druzhkivka din regiunea Donbas, la câțiva zeci de kilometri de linia frontului. Au fost două nunți simultan, iar un preot a oficiat cununia celor două perechi.

Tinerele perechi s-au cununat ignorând sirenele care anunțau raiduri aeriene.

Conform site-ului „Vocea Americii”, Khristina Liuta-Mikhalchuk, 23 de ani, a îmbrăcat cămașa tradițională ucraineană la ceremonia religioasă cu Volodimir Mikhalchuk, 28 de ani. Au spus că intenționează să se întoarcă acasă în Volin Oblast, de unde sunt amândoi originari, ca să sărbătoarească evenimentul cu familiile lor, scrie Kyiv Independent.

Cei doi locuiau la mică distanță unul de celălalt, dar nu s-au întâlnit până acum două luni. Au păstrat legătura și s-au îndrăgostit, adaugă sursa citată.

Celălalt cuplu – Kristina Kalinovich-Orlich (22 de ani) și Vitalii Orlich (24 de ani) – are o poveste foarte asemănătoare. S-au întâlnit și în zona de război din Donbas, când Vitalii a primit ordin să treacă de unitatea ei.

Militarii fac parte din a 14-a Brigadă Mecanizată. Comandantul acesteia, Oleksandr Volkhimenko, a declarat că tinerilor li s-a dat voie să sărbătorească ziua nunții, dar nu li s-au dat premise pentru mai mult timp.

sursa foto: Facebook/Voice of America

Vezi si

Câte țări NATO iau în calcul trimiterea de trupe în Ucraina

Doi ani de război declanșat de Rusia asupra Ucrainei iar soluția președintelui Franței – care, …