Sunday , January 29 2023

Donald Tusk l-a ironizat pe Twitter pe Trump pentru declaratia: “Nu va temeti de COVID”

Donald Tusk, fostul președinte al Consiliului European, l-a ironizat marți pe Twitter pe Donald Trump dupa ce președintele american a minimalizat intr-un tweet pericolele reprezentate de coronavirus, relatează Politico.

Trump s-a întors marți la Casa Albă, deși nu s-a vindecat de COVID-19, anunțând anterior pe Twitter că urmează să fie externat și îndemnând americanii: „Nu vă temeți de Covid. Nu îl lăsați să vă domine viața”.

Comentariile sale au atras rapid critici în Statele Unite, țară în care peste 200.000 de persoane și-au pierdut viața din cauza COVID-19.

Donald Tusk, care acum conduce Partidul Popular European, a transmis marți dimineața pe Twitter un mesaj în care ironizează postarea președintelui american.

„Nu vă temeți de COVID. Temeți-vă de persoane puternice cinice care răspândesc minciuni despre acesta. Nu îi lăsați să vă domine viața”.

Președintele american a fost externat după trei zile petrecute în spital și s-a întors la Casa Albă. Imediat ce a ajuns, Trump și-a scos masca, pentru a fi fotografiat de jurnaliști. El și-a pus masca în buzunar și așa a intrat în clădire, deși, oficial, încă este bolnav de COVID-19.

HotNews

Vezi si

Ursula von der Leyen: Suntem alături de Ucraina, fără niciun fel de „dacă” sau „dar”

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat, înaintea summitului UE-Ucraina de săptămâna viitoare, …