Sunday , May 22 2022

Dominique Strauss-Kahn a demisionat din inchisoare

Dominique Strauss-Kahn a demisionat de la şefia FMI. Potrivit BBC, politicianul francez şi-a dat demisia din fruntea Fondului Monetar Internaţional în această dimineaţă, ca urmare a scandalului în care a fost implicat. Strauss-Kahn şi-a înaintat demisia consiliului de condicere al FMI, dar continuă să îşi susţină nevinovăţia în instanţă.

În demisie, Dominique Strauss Kahn scrie:  “Cu infinită tristeţe, mă simt obligat să-mi prezint demisia din postul de director executiv al FMI. Mă gândesc acum în primul rând la soţia mea, pe care o iubesc mai mult decât pe oricine, la copiii mei, la familia mea, la prietenii mei”.

Totodată, însă Strauss-Kahn respinge cu toată fermitatea acuzaţiile, la adresa lui. În scrisoare către Consiliul de Administraţie al Fondului Monetar Internaţional, Strauss-Kahn precizează: ” Vreau să protejez această instituţie, pe care am servit-o cu onoare şi devotament, şi în special, vreau să-mi dedic întreaga forţă, tot timpul şi toate energia, ca să-mi dovedesc nevinovăţia.”

Directorul FMI şi-a dat demisia, chiar în ziua în care avocaţii lui urmează să înainteze o nouă cerere de eliberare condiţionată. Apărătorii lui Strauss-Kahn pun la bătaie o cauţiune de un milion de dolari. Totodată, au propus ca toate documentele de călătorie ale lui Strauss-Kahn să fie reţinute de autorităţile americane.

În plus, fostul director al FMI urmează să fie monitorizat cu ajutorul unei brăţări electronice. El este acuzat de agresiune sexuală, tentativă de viol şi sechestrare, după ce ar fi abuzat sexual o cameristă, într-un hotel din New York. Menajera, o negresă de 32 de ani, este de origine musulmană.

Menajera care îl acuză de agresiune sexuală a depus mărturie în faţa juriului în cursul acestei nopţi şi a contrazis varianta apărării. Nafissatou Diallo şi avocaţii săi spun că femeia a fost atacată şi forţată să întreţină raporturi sexuale orale cu Strauss-Kahn.

“Ceea ce spun ei, că a fost contact fizic consimţit, nu este adevărat. Nimic din ceea ce s-a întâmplat în acea cameră de hotel nu a fost consimţit”, a spus Jeffrey Shapiro, avocatul menajerei.

Avocaţii femeii au negat zvonurile lansate de un tabloid american, care a scris că menajera locuia într-un apartament destinat persoanelor seropozitive. De cealaltă parte a baricadei,  reputaţia directorului FMI a fost afectată grav de scandal, iar mai multe voci pe plan internaţional i-au cerut să se retragă de la conducerea Fondului Monetar Internaţional, pentru a nu afecta prestigiul organizaţiei.

Vezi si

Congresul SUA aprobă un ajutor de 40 de miliarde de dolari pentru Ucraina

Senatul Statelor Unite a aprobat joi un ajutor în valoare de aproape 40 de miliarde …