Wednesday , September 28 2022
Breaking News

Doi morți după ce un elicopter de stins incendii s-a prăbușit în Marea Egee. Pilotul, un român, a fost salvat

Două persoane au murit, miercuri, după ce un elicopter la bordul căruia se aflau patru persoane s-a prăbuşit în Grecia, în Marea Egee, în timp ce participa la o operaţiune de luptă împotriva unui incendiu de pădure, pe Insula Samos. Pilotul, care este român, a fost găsit teafăr și a fost transferat la spitalul de pe insulă. Al patrulea membru al echipajului a fost și el găsit nevătămat, după ce inițial a fost dat dispărut.

“Pilotul român al elicopterului a fost găsit teafăr şi nevătămat de gărzile de coastă elene în largul Samos şi transferat la spitalul de pe insulă”, a declarat pentru AFP o responsabilă a gărzilor de coastă, informează Agerpres.

În ceea ce privește naționalitatea celor două persoane decedate, există informații contradictorii. Responsabila gărzilor de coastă citată de AFP declara că este vorba despre un român și un moldovean. Dar „Ekathimerini” notează că la bordul elicopterului era un singur român, doi moldoveni și un traducător grec.

Ministerul român de Externe nu a făcu nicio precizare pe această temă.

Elicopterul “participa la lupta împotriva unui incendiu de pădure pe insula Samos”, a declarat la rândul său un responsabil al serviciului de pompieri.

Acest incendiu de pădure s-a declanşat pe insulă în jurul orei 14.00 (11.00 GMT) şi au fost mobilizate în operaţiunea de stingere a incendiului trei elicoptere şi cinci avioane, alături de circa 50 de pompieri.

Un vânt foarte puternic suflă în regiune, în timp ce temperatura a atins aproape 30 de grade Celsius.

spotmedia.ro

 

Vezi si

SUA cere cetățenilor americani să plece „imediat” din Rusia. În pericol cei cu dublă cetățenie

Ambasada Statelor Unite ale Americii la Moscova a cerut cetăţenilor americani să părăsească „imediat” Rusia, …