Wednesday , February 21 2024

Doi adolescenţi, arestaţi pentru neglijenţă în cazul incendiului din Israel

Doi adolescenţi din satul druz arab Isfiya, din masivul muntos Carmel (nordul Israelului), au fost arestaţi, fiind suspectaţi că au provocat “din neglijenţă” incendiul care devastează regiunea de joi dimineaţă, au anunţat sâmbătă surse din cadrul poliţiei.

Cei doi tineri, în vârstă de aproximativ 15 ani, sunt suspectaţi că au provocat incendiul în timpul unui picnic organizat într-o poiană, unde au lăsat jar mocnit în urma lor, a precizat postul public de radio.

“Potrivit primelor elemente ale anchetei, s-a dovedit că neglijenţa unei familii ar fi la originea dezastrului”, anunţase anterior un oficial din cadrul poliţiei regiunii nordice, Roni Attia.

Incendiul care devastează de joi dimineaţa pădurea de pe Muntele Carmel a provocat moartea a 41 de persoane. Acesta a distrus, de asemenea, 5.000 de hectare şi cinci milioane de copaci, potrivit Biroului forestier.

Totodată, premierul israelian, Benjamin Netanyahu, i-a mulţumit, sâmbătă, preşedintelui palestinian, Mahmoud Abbas, pentru ajutorul oferit de protecţia civilă palestiniană în lupta împotriva incendiului.

Preşedintele palestinian a “prezentat condoleanţe poporului israelian pentru decesele din cadrul incendiului şi a anunţat că este bucuros să ofere orice sprijin necesar”, în cadrul unei discuţii telefonice cu Netanyahu, potrivit unui comunicat oficial israelian.

Premierul “i-a mulţumit pentru ofertă, subliniind că vecinii trebuie să se ajute între ei”, continuă comunicatul.

Autoritatea Palestiniană a precizat că trei unităţi ale Apărării civile palestiniene au asistat colegii lor israelieni în stingerea incendiului care s-a declanşat vineri în localităţile arabe israeliene din Cisiordania.

Vezi si

Spionaj la Bruxelles. Programe de supraveghere în telefoanele unor europarlamentari din comisia de securitate și apărare

Comisia Parlamentului European care se ocupă de chestiuni de apărare a fost ţinta pirateriei telefonice, …