Monday , June 14 2021

Divort in stil italian: Berlusconi ii plateste fostei sotii 100.000 de euro pe zi

Silvio Berlusconi şi fosta soţie Veronica Lario au încheiat, printr-o sentinţă pronunţată zilele trecute, “partajul neconsensual”, fostul premier italian fiind obligat să îi plătească fostei partenere de viaţă 36 de milioane de euro pe an, aproximativ 100.000 de euro pe zi, scrie Corriere della Sera.

Tribunalul din Milano a decis ca Veronica Lario să primească aproximativ trei milioane de euro pe lună (100.000 de euro pe zi), cuantumul indemnizaţiei ridicându-se la 36 de milioane de euro pe an, iar Silvio Berlusconi va păstra întregul patrimoniu imobiliar, inclusiv Vila Arcore, estimată la 78 de milioane de euro şi situată în localitatea Macherio (provincia Monza, o zonă de lux la periferia nordică a oraşului Milano).

Sentinţa Tribunalului din Milano a fost dată, în mare secret, chiar în prima zi de Crăciun, iar presa italiană a aflat-o vineri.

Indemnizaţia anuală de 36 de milioane de euro a fost decisă conform criteriilor fixate de Articolul 156 al Codului Civil italian, care prevede menţinerea unui nivel de trai similar celui din timpul căsătoriei. Cei doi foşti soţi au renunţat să mai solicite “daune morale pentru vinovăţie”.

Veronica Lario (în vârstă de 56 de ani) a intentat divorţ de Silvio Berlusconi (76 de ani) pe 3 mai 2009, după 19 ani de căsătorie şi după o serie de aventuri extraconjugale ale liderului politic italian care au culminat cu participarea acestuia la petrecerea de majorat a adolescentei Noemi Letizia.

Iniţial, Veronica Lario ceruse o indemnizaţie de 43 de milioane de euro pe an din partea lui Silvio Berlusconi, iar avocaţii acestuia propuseseră 3,6 milioane de euro.

Conform ziarului Il Fatto Quotidiano, partajul nu va afecta în niciun fel acţiunile deţinute de Berlusconi în companiile familiei, nici raportul dintre cotele copiilor din prima căsătorie a politicianului (Marina şi Piersilvio) şi cele ale copiilor rezultaţi din căsătoria cu Veronica (Barbara, Eleonora şi Luigi).

Presa speculează că nu ar fi imposibil ca Silvio Berlusconi, în vârstă de 76 de ani, să se căsătorească din nou. Politicianul a anunţat pe 17 decembrie că s-a logodit cu prezentatoarea de televiziune Francesca Pascale, în vârstă de 27 de ani, o femeie care s-a aflat constant alături de el după ce a anunţat că va candida în alegerile parlamentare din februarie. “Este oficial, m-am logodit cu Francesca Pascale şi, în sfârşit, nu mă mai simt singur”, ar fi declarat Berlusconi pentru Daily Mail. Este posibil ca declaraţiile fostului premier italian să fi fost interpretate greşit de presa britanică, în contextul în care verbul italian “fidanzarsi” are atât sensul “a se logodi” (religios), cât şi “a fi într-o relaţie” intimă (neoficial) cu cineva.

Vezi si

Autoarea filmării cu arestarea și moartea lui George Floyd a primit un premiu special Pulitzer

Darnella Frazier, tanara in varsta de 18 ani care a filmat arestarea si moartea lui …