Thursday , October 6 2022

Diplomat sud-coreean: Dictatorul Kim Jong-un ar fi în comă. Ultimele imagini cu el sunt trucate

Un diplomat sud-coreean a declarat luni în presa din Seul, preluată de Daily Mirror, că dictatorul nord-coreean Kim Jong-un este în comă, fără a preciza însă boala care ar fi provocat-o.

Fost consilier al precedentului președinte sud-coreean, Chang Song-min a mai spus că sora dictatorului a început să preia din prerogativele lui Kim Jong-un pentru a nu permite apariția unui vid de putere.

Liderul de la phenian a aparut in ultimele zile in public, dar se crede ca sunt imagini trucate cu el.

În urmă cu trei zile, publicația germană Der Spiegel a transmis că, potrivit serviciului secret de informații al Coreei de Sud, liderul nord-coreean tocmai a transferat anumite segmente ale afacerilor de stat către sora sa și către cadre de partid. Într-un briefing informal desfășurat în parlamentul nord-coreean, Kim Yo-jong a fost numită „liderul de facto numărul doi”.

Modul în care serviciul secret din Coreea de Sud a ajuns să dețină această informație rămane neclar, având în vedere că în Coreea de Nord regăsim una dintre cele mai puternice politici izolaționiste.

Kim Yo-jong, în vârstă de aproximativ 32 de ani, a reprezentat de-a lungul anilor un consilier influent pentru fratele său. În luna martie a acestui an, în calitate de oficial al partidului, Kim Yo-jong a dat pentru prima dată propria declarație politică, răspunzând cu atacuri verbale la criticile Coreei de Sud în ceea ce privește noile teste cu rachete realizate în Coreea de Nord.

G4Media

Vezi si

Ministrul german al Economiei reproșează Statelor Unite că vând gaz la prețuri „astronomice”

Ministrul german al Economiei, Robert Habeck (foto), a reproşat miercuri mai multor „ţări prietene”, în …