Tuesday , July 23 2024

Dezbaterea televizată Trump – Biden, „un dezastru pentru democrați”. Unii lideri vor să-i ceară lui Biden să se retragă

Susţinătorii preşedintelui american Joe Biden au sperat că dezbaterea de joi seară va şterge temerile că acesta, în vârstă de 81 de ani, este prea bătrân pentru un nou mandat, însă vocea sa răguşită şi prestaţia sa pe alocuri ezitantă în faţa rivalului republican Donald Trump au făcut contrariul.

Atât Biden, cât şi Trump, 78 de ani, s-au confruntat cu îngrijorări legate de vârsta şi forma lor fizică în perioada premergătoare alegerilor din 5 noiembrie, dar acestea au cântărit mai greu pentru Biden, relatează Reuters.

Joi, cu vocea răguşită din cauza unei răceli, Biden s-a grăbit să treacă în revistă unele dintre punctele sale de discuţie pe scena dezbaterii, s-a împiedicat de unele răspunsuri şi a rămas în urmă în timpul altora.

Un strateg democrat care a lucrat la campania lui Biden din 2020 a numit prestaţia lui Biden un “dezastru”.

Trump a dezlănţuit o serie de critici, inclusiv minciuni consacrate, spun specialişti, dar prestaţia lui Biden pare să fi lăsat aceste aspecte în umbră.

La începutul dezbaterii, Biden a făcut o pauză în timp ce prezenta un punct de vedere despre Medicare şi reforma fiscală şi a părut să-şi piardă şirul gândurilor. Reforma fiscală ar crea bani pentru a ajuta la “consolidarea sistemului nostru de sănătate, asigurându-ne că suntem capabili să facem fiecare persoană eligibilă pentru ceea ce am fost capabil să fac cu, cu COVID, scuzaţi-mă, cu tot ceea ce a trebuit să facem cu”, a spus Biden, făcând o pauză. “În cele din urmă am învins Medicare”, a spus el.

Trump l-a atacat pe Biden pentru incoerenţă, spunând la un moment dat: “Chiar nu ştiu ce a spus la sfârşitul frazei. Nu cred că el ştie ce a spus”.

“Biden pare că îşi caută cuvintele”, a declarat Ray La Raja, profesor de ştiinţe politice la Universitatea Amherst din Massachusetts.

“Trump este Trump, fiecare cuvânt din gura lui este o prostie. Dar Biden pare bătrân. Şi pierdut. Şi asta va conta mai mult decât orice. Până acum, acesta este un coşmar absolut pentru Biden”, a declarat pe X Joe Walsh, un fost candidat republican la preşedinţia din 2020 care l-a criticat pe Trump.

 

Democrații consideră prestația lui Biden un dezastru și unii se gândesc să-i ceară să se retragă

Odată cu încheierea dezbaterii, experţii CNN au început să se pronunţe – iar unele dintre verdictele lor cu privire la prestaţia lui Biden au fost dure.

“La câteva minute după dezbatere, şi continuă şi acum, strategi ai partidului, oficiali aleşi, persoane care strâng fonduri discută despre performanţa preşedintelui, pe care o consideră lamentabilă”, precizează jurnaliştii CNN.

“Unele dintre aceste conversaţii includ: Ar trebui să mergem la Casa Albă şi să-i cerem preşedintelui să se dea la o parte?”. Alte conversaţii sunt despre: “Ar trebui ca democraţii proeminenţi să facă public acest apel, deoarece consideră că această dezbatere a fost atât de teribilă?”, a spus corespondentul naţional şef al CNN, John King,

El spune că tonul conversaţiei în rândul democraţiilor a fost “Dumnezeule, ce facem în legătură cu asta?” David Axelrod, comentator politic senior la CNN, a spus că Biden l-a învins pe Trump pe fond, dar a recunoscut: “Vor exista discuţii dacă el (Biden) ar trebui să continue”. Un alt expert, Van Jones, a spus: “Asta a fost dureros”.
Prestaţie dezastruoasă a lui Biden în dezbaterea împotriva lui Trump

Democraţii sunt îngrijoraţi de prestaţia preşedintelui Joe Biden la dezbaterea de joi seară, o prestaţie atât de slabă, încât unii chiar şi-au pus întrebări dacă acesta ar trebui să rămână candidatul partidului, scrie CNN.

„Este greu de susţinut că Biden ar trebui să fie candidatul nostru”, a declarat un democrat.

Multe dintre răspunsurile preşedintelui au fost greu de urmărit.

În mesaje trimise către Politico, democraţii şi-au exprimat confuzia şi îngrijorarea în timp ce urmăreau evenimentul. Un fost consilier al lui Biden la Casa Albă şi în campanie l-a numit „teribil”, adăugând că a trebuit să se întrebe mereu: „Ce a spus? Este o nebunie”.

„Biden pare să fi avut nevoie de câteva minute pentru a se încălzi. Mă întreb dacă lipsa unui public a fost decizia corectă. Şi bietul om are nevoie de un ceai. Poate un whisky”, a scris un alt democrat.

Jay Surdukowski, un avocat şi activist democrat din New Hampshire, care a co-prezidat campania lui Martin O’Malley în acest stat, a declarat: „Biden este prăjit”.

Răspunsurile incoerente ale lui Biden i-au oferit lui Trump mai multe ocazii de a interveni cu replici. La un moment dat, după un răspuns aparent privind imigraţia, Trump a spus: „Nu ştiu ce a spus la sfârşit. Nu cred că ştie ce a spus”.

Prestaţia preşedintelui a fost criticată intens şi pe internet şi va consolida probabil impresia că este depăşit. Vârsta preşedintelui, 81 de ani, a fost mult timp un handicap, sondaje după sondaje arătând chiar şi mulţi democraţi îngrijoraţi de vârsta sa.

O persoană familiarizată cu starea de sănătate a lui Biden a susţinut că performanţa sa mai slabă e din cauza unei răceli. Dar echipa preşedintelui nu a menţionat acest lucru reporterilor până când Biden nu a început să răspundă la întrebări în cadrul dezbaterii.

„Este timpul pentru o convenţie deschisă”, a scris un democrat, sugerând retragerea lui Joe Biden din cursă. (Mediafax)

Vezi si

Trump a donat pentru campania de alegere a Kamalei Harris ca procuror general în California

Dacă vicepreședinta SUA Kamala Harris va obține nominalizarea democrată la alegerile prezidențiale, după anunțul de …

One comment

  1. Mos basina Bideu, mai vrea sa il scoata nevinovat pe drogatul si betivul de fiisu si apoi daca nu mai face pisu pe el sa mai stea o tura !