Friday , February 3 2023

Detalii despre elicopterul prăbușit în Ucraina. Au murit toți cei 9 oameni din elicopter și alți 9 la sol, 3 fiind copii. Aparatul a zburat în cerc, arzând, înainte de prăbușire

Elicopterul care s-a prăbușit miercuri dimineață lângă Kiev a zburat la joasă altitudine timp de multă vreme. În urma prăbușirii au murit cel puțin 18 persoane, conform ultimului bilanț actualizat. Între morți se numără ministrul ucrainean de Interne și adjunctul său, un secretar de stat, dar și trei copii. Potrivit președinției ucrainene, nouă dintre victime se aflau bord, iar nouă la sol, oameni care își duceau copiii la grădiniță. Clădirea grădiniței a fost grav avariată în urma prăbușirii, după cum a relatat corespondentul CNN, citat de Antena 3.

Anton Gherascenko, un consilier al ministrului de Internte decedat în prăbușirea de elicopter de la Brovary, de lângă Kiev, publică pe Twitter mărturia unei femei, martor la tragedia aviatică. “Elicopterul zbura în cerc, arzând. Se îndrepta în direcția aceea. Din câte înțeleg, a ales clădirea mai mică.Sunt două clădiri în zonă, una mai mică, acolo, cu două etaje, și una mare, aici, cu 10 etaje. Cea cu două etaje este o grădiniță, înțeleg că există victime”, a declarat ea.

Serviciile de urgență ucrainene au făcut o cronologie a prăbușirii elicopterului în Brovary, în urma căreia au fost ucise 18 persoane, inclusiv ministrul de Interne ucrainean.

Elicopterul s-a prăbușit la ora locală 8.20 a.m., potrivit unei postări Telegram a Serviciilor de Urgență.

În prăbușirea sa, aparatul a deteriorat clădirea unei grădinițe, a provocat un incendiu la sol, a spart ferestrele unei clădiri rezidențiale de 14 etaje și a deteriorat trei mașini.

Până la ora locală 9.06 incendiul a fost localizat pe o suprafață de 500 de metri pătrați, iar până la ora 9.26 a fost stins, conform sursei citate.

În efortul de salvare au fost implicate 127 de persoane și 30 de vehicule de la Serviciile de Urgență.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a numit prăbușirea elicopterului din Brovary „o tragedie îngrozitoare”.

Zelensky a confirmat că ministrul de interne Denis Monastirski, prim vice-ministrul Evgheni Yenin și secretarul de stat Yuri Lubkovici se aflau la bord și au murit. Oficialii Ministerului de Interne decedați la Brovary au fost “adevărați patrioți ai Ucrainei.Fie ca ei să se odihnească în pace!”, a spus el. Zelenski a mai menționat că a ordonat serviciilor de securitate ucrainene să determine toate circumstanțele prăbușirii elicopterului. .

Vezi si

Oligarh susținător al lui Zelenski, anchetat într-un caz de delapidare de peste un miliard de euro

O serie întreagă de percheziții au avut loc în Ucraina, zilele trecute. Unele zvonuri acreditau …