Sunday , October 2 2022

„Dacă Putin va folosi arme de distrugere în masă, NATO va reconsidera decizia de a nu interveni militar”

Utilizarea armelor chimice de către Rusia în Ucraina ar putea determina NATO să își reconsidere decizia de a nu interveni militar în conflict, a declarat președintele polonez, Andrzej Duda.

În cadrul unei interviu acordat BBC, Andrzej Duda (foto) a fost întrebat dacă nu crede că președintele Vladimir Putin s-ar putea pregăti să folosească arme chimice.

“Este ceva ce lumea nu a mai văzut la această scară de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace”, a spus el, scrie mediafax.ro.

“Dacă mă întrebați dacă Putin poate folosi arme chimice, cred că Putin poate folosi orice în acest moment, mai ales când se află în această situație dificilă. Din punct de vedere politic, el a pierdut deja acest război, iar din punct de vedere militar, nu îl câștigă.”

Întrebat dacă o astfel de utilizare ar putea determina o intervenție a NATO, a spus el: “Bineînțeles, toată lumea speră că nu ar îndrăzni să facă acest lucru. Dar… dacă folosește arme de distrugere în masă, acest lucru ar schimba situația fundamental. Cu siguranță, [NATO]… ar trebui să se așeze la masă și va trebui să se gândească serios la ce să facă, pentru că atunci începe să fie periculos, nu doar pentru Europa…, ci pentru întreaga lume.”

Vezi si

Liderul  cecen Ramzan Kadîrov  cere Rusiei să folosească o armă nucleară cu randament scăzut în Ucraina

Liderul cecen Ramzan Kadîrov a declarat sâmbătă că Moscova ar trebui să ia în considerare …