Tuesday , December 6 2022

Cutremur puternic în vestul Turciei. Bilanț provizoriu: 35 de răniți

Un cutremur cu magnitudinea 5,9 a lovit miercuri dimineaţă nord-vestul Turciei. Seismul s-a resimțit la Istanbul și a fost urmat de mai multe replici. 35 de oameni au fost răniți, dintre care unul e în stare gravă, după ce a încercat să sară de la balcon.


“Avem 35 de răniţi, dintre care unul în stare critică”, a declarat ministrul turc al sănătăţii, Fahrettin Koca. Persoana internată în stare critică a fost rănită după ce a sărit de pe balcon din cauza stării de panică, au precizat autorităţile. “Am fost treziţi de un zgomot puternic şi de o zguduitură. Am ieşit afară panicaţi”, a declarat pentru AFP Fatma Colak, o localnică din Düzce.

Cutremurul a fost centrat în oraşul Golkaya, în provincia Duzce, la 170 de kilometri est de Istanbul. Acesta s-a produs la ora 04:08 a.m. (01:08 GMT) şi a fost resimţit la Istanbul, în capitala Ankara şi în alte părţi ale ţării.

“Au fost înregistrate 70 de replici, inclusiv şase cu magnitudinea 4”, a anunţat ministrul turc de Interne.
Cutremurul a trezit oamenii din somn şi mulţi s-au grăbit să iasă panicaţi din clădiri în această provincie care s-a mai confruntat cu cutremure în trecut. Energia electrică în regiune a fost întreruptă.

Ministrul de interne Suleyman Soylu a declarat inițial că 22 de persoane sunt tratate în spitale pentru rănile suferite în timpul panicii, inclusiv pentru că au sărit de la balcoane sau ferestre. Una dintre ele era în stare gravă, a declarat el pentru televiziunea privată NTV. Guvernatorul din Duzce, Cevdet Atay, a declarat că şcolile din regiune au fost închise ca măsură de precauţie.

 

Vezi si

Revolte dure în Mongolia din cauza furtului unei cantități uriașe de cărbune. Informații au fost furnizate de China!

Mongolia clocotește de câteva zile din cauza protestelor care devin tot mai violente. Manifestanții care …