Wednesday , December 1 2021

Cum plănuiește guvernul austriac să-i oblige pe oameni să se vaccineze

Guvernul austriac a dezvăluit cum intenționează să impună vaccinarea anti-Covid obligatorie cetățenilor săi, o premieră în lumea occidentală, relatează Bloomberg, citat de HotNews. Austriecii nevaccinați vor primi mai întâi o programare la vaccinare, iar cei care refuză să se vaccineze împotriva COVID-19 vor putea fi amendați cu sume ce pot ajunge până la 3.600 de euro după ce vaccinarea obligatorie a coronavirusului va intra în vigoare din luna februarie a anului viitor.

Penalitățile fac parte din mutarea dramatică a autorităților austriece de a încerca să îmbunătățească rata de vaccinare în contextul în care se confruntă cu un nou val grav al pandemiei care a dus la impunerea unui nou lockdown general ce a intrat în vigoare de luni.

În primă instanță autoritățile austriece le vor oferi o programare persoanelor nevaccinate. Dacă acestea resping oferta ele vor fi amendate, potrivit planurilor de implementare a măsurii.

Austria este prima țară occidentală care a impus vaccinarea anti-Covid obligatorie și una din primele din lume care a apelat la această măsură radicală.

Ea are una dintre cele mai scăzute rate ale vaccinării împotriva coronavirusului din regiune, aproximativ 65% din populație fiind inoculată cu schema completă a unui vaccin anti-Covid, fiind totodată una dintre cele mai grav afectate de noul val pandemic ce a cuprins Europa.

Austriecii care vor refuza să se inoculeze cu a treia doză „booster” vor fi de asemenea amendați, potrivit ministrului pentru Constituție Karoline Edtstadler. În cazul lor amenzile vor ajunge la 1.500 de euro.

Deocamdată nu este clar cât de des vor putea fi aplicate aceste amenzi. „Planul nu este doar ca oamenii să primească prima doză, ci să ajungă la imunizarea completă”, a declarat Edtstadler postul de radio de stat ORF.

Politicienii din Germania învecinată, la rândul ei grav afectată de această nouă recrudescență a coronavirusului, discută la rândul lor adoptarea unei măsuri similare.

sursa foto: Business Insider

Vezi si

OMS recomandă persoanelor de peste 60 de ani şi celor vulnerabile să nu călătorească

Persoanele expuse riscului de infectare cu coronavirus, între care cele peste 60 de ani, ar …