Tuesday , September 27 2022

Coreea de Sud lansează o nouă serie de manevre militare

Coreea de Sud a anunţat, miercuri, o nouă serie de manevre militare, la trei zile după ce a procedat la exerciţii pe o insulă bombardată de Phenian, care a intensificat tensiunea în Peninsula Coreea.

Armata a nunţat că va efectua, joi, manevre militare cu muniţie reală, atât terestre, cât şi aeriene, în apropiere de frontiera cu Nordul.

Exerciţiile se vor desfăşura la Pocheon, la 20 de kilometri sud de frontiera între cele două Corei, a anunţat un purtător de cuvânt al armatei, care a precizat că aceste manevre sunt importante.

Manevre similare s-au desfăşurat, în mai multe rânduri, la Pocheon, a adăugat el.

La aceste exerciţii vor participa 800 de soldaţi, elicoptere, şase avioane de luptă, tancuri, rachete anti-tanc, tunuri autoportate şi lansatoare de rachetă multiple.

De asemenea, armata a anunţat că, de miercuri, a început să efectueze manevre navale, la est de Peninsulă, în Marea Japoniei.

Aceste exerciţii se desfăşoară la aproximativ 100 de kilometri sud de frontiera cu nord-coreenii şi implică şase nave de război şi elicoptere.

Ele au ca scop antrenamente pentru a răspunde în caz de pătrundere a unor submarine sau nave de patrulă nord-coreene în apele sud-coreene, a precizat armata.

Manevrele “vor demonstra soliditatea pregătirii noastre militare”, a declarat comandantul Primului Batalion, Choo-Eun-Sik, pentru agenţia sud-coreeană Yonhap.

“Vom lansa represalii severe, dacă Nordul riscă să efectueze un alt act provocator ca bombardamentul (Insulei) Yeonpyeong”, a adăugat el.

Seulul a procedat, luni, la manevre militare cu muniţie reală de scurtă durată, pe Insula Yeonpyeong, în pofida ameninţărilor cu represalii grave din partea Phenianului. Însă, Coreea de Nord a hotărât să nu risposteze.

La 23 noiembrie, Coreea de Nord a bombardat Insula Yeonpyeong, provocând moartea a patru sud-coreeni şi generând proteste internaţionale. Acesta a fost primul bombardament al unei zone civile de la sfârşitul Războiului din Coreea (1953)

Vezi si

Polonia își va antrena militar toți cetățenii între 18 și 65 de ani

Toți cetățenii cu vârste între 18 și 65 de ani vor fi antrenați de armata …