Saturday , April 13 2024

Coreea de Nord a testat rachete de croazieră lansate de la bordul unui submarin

Armata nord-coreeană a testat două rachete de croazieră lansate de la bordul unui submarin, a anunţat agenţia de stat KCNA, în contextul în care Statele Unite şi Coreea de Sud urmează să înceapă exerciţii militare comune.

Rachetele au fost lansate duminică de la bordul submarinului 8.24 Yongung, aflat în largul coastelor de est ale Coreei de Nord. În cursul testelor, rachetele de croazieră, considerate arme strategice de regimul de la Phenian, au atins ţinte aflate la distanţe de aproximativ 1.500 de kilometri.

Testele au rolul de a demonstra determinarea Coreei de Nord, în contextul manevrelor militare efectuate de “forţele imperialiste americane şi de marionetele lor sud-coreene”, a transmis agenţia de stat nord-coreeană KCNA, citată de Reuters.

Statul Major militar din Coreea de Sud a anunţat că este în stare de alertă din cauza testelor balistice nord-coreene, care intervin în contextul în care forţele militare americane şi sud-coreene vor iniţia luni exerciţii militare comune.

Regimul de la Phenian susţine că rachetele de acest fel pot transporta focoase nucleare. Serviciile de informaţii sud-coreene analizează, împreună cu Statele Unite, datele tehnice ale testelor nord-coreene. (Mediafax)

Vezi si

Biden spune că se așteaptă ca Iranul să atace Israelul în curând și avertizează: „Nu o faceți! ”

Președintele SUA, Joe Biden, a declarat vineri că se așteaptă ca Iranul să atace Israelul …