Friday , December 2 2022

Contul de Facebook al lui Sarkozy a fost piratat

Hackerii au postat un mesaj în numele lui Nicolas Sarkozy, prin care anunţau că acesta nu va mai candida în 2012.

Contul de Facebook al preşedintelui francez Nicolas Sarkozy a fost piratat duminică, relatează Le Figaro.

“Dragi compatrioţi, ţinând cont de circumstanţele excepţionale prin care trece ţara noastră, am decis (…) să nu candidez din nou, la sfârşitul mandatului meu, în 2012”, scrie duminică pe contul de Facebook al lui Nicolas Sarkozy.

Mesajul trimitea către o pagină de Facebook ce anunţa retragerea lui Nicolas Sarkozy în 6 mai 2012, dată la care i se încheie mandatul. Pagina fusese creată mai demult şi reunise peste 200.000 de persoane.

Câteva ore mai târziu, într-un nou mesaj, şeful statului a explicat că a fost vorba de o piratare a contului său, o dovadă că “niciun sistem nu este infailibil”. El a precizat că nu subscrie la “concluziile puţin pripite ale mesajului.

Atacul ar fi durat circa 15 minute şi a provocat sute de reacţii pe Facebook şi Twitter.

Nicolas Sarkozy este o ţintă obişnuită a atacurilor pe internet. El a fost în mod regulat victimă a “google bombing”, o practică prin care se modifică referinţele unei pagini în motorul de căutare.

Contul de Facebook al şefului statului a fost în centrul unei polemici, după ce acesta şi-a povestit amintirile personale despre căderea Zidului Berlinului. Autenticitatea mărturiei au fost pusă sub semnul întrebării.

Vezi si

Aproape jumătate din rețeaua electrică a Ucrainei este încă avariată

Aproape jumătate din rețeaua electrică a Ucrainei este încă avariată. Zeci de angajați din energie …