Sunday , July 21 2024

Consiliul de Securitate ONU se va reuni azi, după atacul rușilor asupra spitalului de copii din Kiev

Consiliul de Securitate al ONU se va reuni marți. Este vorba despre o întrunire de urgență provocată de atacul asupra spitalului de copii din Ucraina. Consiliul de Securitate al ONU se va reuni marți la cererea mai multor țări, după ce o rachetă a lovit un spital pentru copii din Kiev, potrivit Sky News.

Diplomații au spus că Marea Britanie, Franța, Ecuador, Slovenia și SUA au cerut o reuniune a consiliului format din 15 membri. Anterior, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a solicitat convocarea unei reuniuni de urgență a Consiliului de Securitate al ONU. Solicitarea a apărut în urma atacului aerian de luni. Zeci de drone și rachete au fost lansate, fiind lovit și un spital de copii din Kiev. Președintele ucrainean a anunțat că rușii au lansat luni peste 40 de rachete care au vizat mai multe orașe și au deteriorat infrastructura și clădirile civile. Zeci de persoane au murit în urma atacurilor.

Rusia “ia fără milă drept țintă civilii” din Ucraina, denunță șeful diplomației europene

Şeful diplomației europene Josep Borrell a acuzat Rusia că ”ia fără milă drept țină civilii ucraineni”, după loviturile masive care au făcut luni zeci de morți și răniți în Ucraina, inclusiv într-un spital pentru copii, informează AFP.  “Ucraina are nevoie de o apărare aeriană chiar acum. Toți cei responsabili de crimele de război ruse vor trebui să dea socoteală”, a declarat Borrell pe rețeaua socială X.

Rusia a întreprins luni un atac masiv împotriva unor orașe din Ucraina, atac în care au murit cel puțin 31 de persoane, dintre care unele în spitale, suscitând indignarea susținătorilor Kievului, înainte de un important summit al NATO.  Aceste noi lovituri suscită de asemenea întrebări cu privire la starea apărării antiaeriene ucrainene, pusă din nou la grea încercare, după bombardamente precedente care au vizat centrale electrice și aerodromuri militare.

“Teroriștii ruși au atacat din nou masiv Ucraina cu rachete. (Au atacat) diferite orașe: Kiev, Dnipro, Krivoi Rog, Sloviansk, Kramatorsk”, a reacționat imediat pe Telegram președintele ucrainean Volodimir Zelenski, potrivit căruia “imobile de locuit, infrastructuri și un spital pentru copii au fost avariate”.

În acest context, de la Varșovia, unde el efectuează o vizită, președintele ucrainean a cerut apoi Occidentului să dea “un răspuns mai puternic” Rusiei.  Bilanțul acestor lovituri în adâncul teritoriului ucrainean este unul dintre cele mai grave din ultimele luni, oglindind uzura apărării antiaeriene ucrainene, care duce lipsă de sisteme de apărare occidentale.

Vezi si

Fost deputat ucrainean și cadru universitar, împușcat în cap

În seara zilei de vineri, 19 iulie, în cel mai mare oraș din vestul Ucrainei, …

One comment

  1. Asa si?
    Inca o rezolutie in cuvinte dure? Sau ce? Ca nu se reunesc gratis delegatii astia de la consiliul de securitate. Joe Blow din fiecare tara din care vin le plateste salariul, diurnele, si toate alea…
    Useless!