Thursday , September 29 2022
Breaking News

Condițiile Rusiei pentru a opri războiul: Ucraina recunoaște pierderea Crimeei, independența Donețk și Lugansk și nu intră în NATO

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov (foto), a declarat luni agenţiei Reuters că acţiunile militare ruse vor înceta „într-o clipă” dacă Ucraina îndeplineşte mai multe condiţii: să înceteze rezistenţa, să îşi modifice Constituţia pentru a recunoaşte anexarea Crimeei de către Rusia şi să recunoască independenţa republicilor separatiste Doneţk şi Lugansk, transmite Agerpres. De asemenea, ar trebui ca Ucraina să modifice Constituția astfel încât să nu poată adera la NATO.

De remarcat că din lista de cereri a dispărut schimbarea regimului de la Kiev, pe care Putin îl numea până acum ”nazist”. Peskov a precizat că aceste condiţii au fost aduse la cunoştinţa conducerii de la Kiev.

Reuters observă că aceasta este cea mai explicită expresie de până acum a termenilor pe care Moscova doreşte să îi impună ucrainenilor pentru a pune capăt războiului început acum 12 zile.

În privinţa neutralităţii Ucrainei, purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse a afirmat că Ucraina „ar trebui să aducă amendamente Constituţiei, conform căreia Ucraina va respinge orice obiectiv de aderare la orice bloc. Acest lucru este posibil numai prin modificarea Constituţiei.”

Peskov a insistat că Rusia nu are intenţia de a veni cu alte pretenţii teritoriale faţă de Ucraina.

„Suntem pe cale să încheiem într-adevăr demilitarizarea Ucrainei. O vom încheia. Dar principalul este ca Ucraina să îşi înceteze acţiunile militare. Ei trebuie să înceteze acţiunile militare şi atunci nimeni nu va trage”, a mai spus el, citat de Agerpres.

 

Vezi si

SUA cere cetățenilor americani să plece „imediat” din Rusia. În pericol cei cu dublă cetățenie

Ambasada Statelor Unite ale Americii la Moscova a cerut cetăţenilor americani să părăsească „imediat” Rusia, …