Tuesday , October 4 2022

Compania aeriană United Airlines își obligă angajații să se vaccineze. Cei care refuză vor fi concediați

United Airlines va solicita celor 67.000 de angajați americani să se vaccineze împotriva Covid până cel târziu pe 25 octombrie sau vor risca demiterea, o premieră pentru marele transportator american care probabil vor crește presiunea asupra rivalilor. Printre celelalte companii care au anunțat mișcări similare pentru unii sau toți angajații sunt Google, Disney, Facebook, Goldman Sachs, Morgan Stanley, Netflix, Tyson Foods și Walmart.

Un executiv al companiei United a declarat că nu are în vedere o regulă similară pentru pasageri și că orice astfel de cerință va fi o decizie pe care guvernul va trebui să o ia.

United Airlines a declarat că, deși a purtat discuții cu sindicatele sale cu privire la noile reguli, nu a ajuns la acorduri cu acestea.

Cele mai mari două sindicate ale companiei aeriene – Asociația Însoțitorilor de Zbor și Asociația Piloților de Linie Aeriană – au emis declarații sugerând că vor accepta mandatul.

Sindicatul Însoțitorilor de Zbor a declarat că 80% dintre membrii săi sunt vaccinați, în timp ce Sindicatul Piloților a declarat mai mult de 90% membrii săi au luat aceeași decizie, înainte ca regula să fie bătută în cuie. “Experții spun că vaccinarea este cea mai bună apărare a noastră împotriva Covid-19 și împotriva extinderii prejudiciului”, a fost transmis prin notificarea de la Sindicatul Însoțitorilor de Zbor către membrii săi.

“Am văzut o creștere notabilă a testelor pozitive, în ultimele două săptămâni, [majoritatea] fiind ale însoțitorilor de zbor nevaccinați”.

Declarația Sindicatului Piloților a fost mai prudentă, spunând că este de părere că mandatul „justifică negocieri suplimentare pentru a ne asigura de bunăstarea și drepturile de negociere”.

Grupul a mai declarat că deciziile recente ale instanțelor sugerează că „mandatul angajatorului ar fi stabilit ca legal” dacă ar fi contestat în instanță.

Compania aeriană a stabilit un termen limită la sfârșitul lunii octombrie pentru ca angajații să demonstreze statutul de vaccinare.

Orice angajat care refuză să prezinte dovada vaccinării va fi demis.

 

Vezi si

Lukașenko a confirmat oficial participarea Belarusului la războiul împotriva Ucrainei

Conducătorul belarus Alexandru Lukașenko a confirmat participarea Belarusului la războiul împotriva Ucrainei. „În ceea ce …