Sunday , November 28 2021

Comisia Europeană a semnat un nou contract cu Moderna. UE va primi 300 de milioane de doze 

Comisia Europeană a aprobat miercuri un nou contract cu grupul farmaceutic Moderna, privind 300 de milioane de doze suplimentare de vaccin împotriva COVID pentru statele membre ale Uniunii Europene, anunță CE.

„Contractul prevede achiziționarea a 300 de milioane de doze suplimentare de vaccin (150 de milioane în 2021 și opțiunea a încă 150 de milioane în anul 2022), în numele statelor membre UE. Noul contract prevede posibilitatea donării de vaccinuri țărilor cu venituri mici sau medii sau redirecționarea spre alte state europene”, se arată în comunicatul CE, potrivit Mediafax.

Acesta este al doilea contract dintre Comisia Europeană și grupul farmaceutic Moderna și se adaugă celor cu firmele BioNTech/Pfizer, AstraZeneca, Sanofi-GSK, Janssen Phramaceutica NV și Curevac.

„Acest portofoliu diversificat de vaccinuri va asigura Europei acces la 2,6 miliarde de doze de vaccin, după ce produsele de vaccinare se vor dovedi a fi sigure și eficiente”, precizează Comisia Europeană.

Uniunea Europeană a acordat până acum autorizații condiționate de acces pe piață vaccinurilor dezvoltate de companiile BioNTech/Pfizer, Moderna și AstraZeneca.

Vezi si

Olanda: Totul se închide la ora 17.00. Vizite cu cel mult 4 invitați

Începând de duminică, aproape orice activitate încetează în Olanda la ora 17.00, guvernul aplicând restricții …