Monday , September 26 2022

Comisia Electorală Centrală va renumăra toate voturile din Republica Moldova

Curtea Constituţională din R. Moldova a admis solicitarea PCRM privind renumărarea voturilor exprimate în scrutinul legislativ din 28 noiembrie, infornează PRO TV Chişinău.

Comisia Electorală Centrală urmează să renumere toate voturile din Republica Moldova.

Potrivit judecătorilor, cererea PCRM a fost admisă din cauza incompatibilităţilor dintre datele înscrise în procesele verbale primite de la birourile electorale şi documentele postate pe site-ul Comisiei Electorale Centrale.

Partidul Comuniştilor din Republica Moldova semnalase o serie de nereguli după alegerile din 28 noiembrie, solicitând renumărarea voturilor acordate PCRM şi PLDM, precum şi verificarea listelor electorale. PCRM afirmă că, în cursul numărării paralele, a constatat nereguli în procesele-verbale de la birourile secţiilor de votare, identificând “circa 200 de proces-verbale falsificate”.

Partidul Comuniştilor a cerut Comisiei Electorale să elimine falsurile şi erorile la totalizarea rezultatelor, să verifice listele electorale suplimentare, pentru a exclude voturile multiple, şi să pună la dispoziţia sa listele suplimentare.

Vezi si

UPDATE: Atac armat la o școală din Rusia. 13 oameni uciși, dintre care 7 elevi, și alți 20 răniți

UPDATE: Oficialii anunță 13 morți în urma atacului, inclusiv 7 copii, arată agenția Nexta pe …