Monday , December 4 2023

Coletul suspect din Namibia a fost un test american

Coletul suspect descoperit în timpul încărcării, în Namibia, a unui avion cu destinaţia Munchen, făcea parte dintr-un exerciţiu american, a declarat miercuri ministrul german al Afacerilor Interne, Thomas de Maiziere.

“Experţi şi poliţia criminalistică germană (BKA) au examinat bagajul pe loc. Este vorba despre un test în condiţii aproape reale, la originea căruia se află Statele Unite”, a declarat el, într-o conferinţă de presă.

“Nu se ştie cui aparţine geanta-test” utilizată pentru “a descoperi dacă există lacune privind securitatea”, a adăugat ministrul.

El a precizat că acest colet nu conţinea “explozivi” şi că “niciun moment pasagerii nu au fost în pericol”.

Poliţia namibiană a interceptat miercuri, pe Aeroportul Internaţional din Windhoek, un colect suspect.

Comandantul poliţiei namibiene, Sebastian Ndeitunga, a declarat joi seara că acest bagaj consta “într-o geantă de calculator înfăşurată într-o folie de plastic” şi că în interiorul acesteia s-a descoperit “un sistem cu fire electrice şi un ceas”.

Valiza a fost interceptată pe aeroportul internaţional din Windhoek, în momentul în care urma să fie încărcată la bordul unui avion cu destinaţia Munchen, al companiei LTU-Air Berlin, anunţase joi poliţia criminalistică germană (BKA).

Această descoperire a fost făcută chiar în momentul în care Germania intra în alertă, în urma unor indicii “concrete” ale unor planuri de atentate.

Vezi si

Ucraina spune că centrala Zaporojie a fost în pericol de “accident nuclear” sâmbătă noaptea. AIEA confirmă

Ucraina a declarat că două linii electrice care conectează reţeaua sa de electricitate la centrala …