Wednesday , May 18 2022

CNN: Biden l-a avertizat pe președintele Ucrainei “să se pregătească de impact”

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că a avut joi o conversaţie lungă cu preşedintele american Joe Biden, cu care a discutat despre acţiuni comune în vederea reducerii tensiunilor cu Rusia, informează Reuters. Biden l-ar fi avertizat pe Zelenski să se “pregătească pentru impact” și că forțele ruse ar putea să atace Kievul, scrie Daily Mail, citat de ziare.com.

Președintele Joe Biden i-ar fi spus joi președintelui ucrainean Volodimir Zelensky să-și pregătească țara pentru o invazie rusă. Șeful Casei Albe l-ar fi avertizat pe omologul său ucrainean că o invazie este practic sigură și să se “se pregătească pentru impact”, a informat CNN. El a spus că Kievul ar putea fi vizat de forțele ruse. Biden ar fi spus că Ucraina nu va primi mult mai mult ajutor militar, inclusiv reiterând că nu vor fi dislocate trupe americane.

Un oficial ucrainean a declarat pentru CNN că apelul dintre cei doi lideri “nu a mers bine”. Avertismentul nu a făcut parte din informarea Casei Albe oferită după discuția telefonică a celor doi lideri, iar purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Națională, Emily Horne, a calificat informația CNN “neadevărată” într-un tweet.

“Nu este adevarat. Președintele Biden a spus că există o posibilitate clară ca rușii să invadeze Ucraina în februarie. El a spus și anterior acest lucru public și am avertizat despre acest lucru de luni de zile. Rapoartele despre ceva mai mult sau diferit de atât sunt complet false”, a scris Horne.

“De asemenea, nimeni nu a fost “demis”. Singura persoană care ar trebui “demisă” este sursa anonimă care vehiculează o prezentare inexactă a acestei conversații”, a adăugat Horne într-o declarație pentru CNN.

Biden și Zelenski au avut joi o conversație telefonică în timp ce Departamentul Apărării lansa un avertisment înfiorător în aceeași după-amiază că o invazie rusă în Ucraina “ar putea fi iminentă” pe fondul unei creșteri drastice a forțelor de luptă la granițele fostului stat sovietic.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a scris pe Twitter că “s-a discutat despre eforturile diplomatice recente de detensionare şi s-a convenit asupra acţiunilor comune pentru viitor. Am mulţumit preşedintelui Joe Biden pentru asistenţa militară continuă. Posibilităţi de sprijin financiar pentru Ucraina au fost de asemenea discutate”.

Potrivit unui comunicat al Casei Albe, Joe Biden i-a repetat joi omologului său ucrainean Volodimir Zelenski că Statele Unite şi aliaţii săi vor răspunde “hotărât” în cazul unei invazii ruseşti şi a vorbit despre o asistenţă economică sporită, potrivit unui comunicat de presă.

 

Vezi si

VIDEO dramatic. Momentul în care ultimii luptători de la Azovstal, unii răniţi grav, se predau ruşilor

Mariupolul a căzut complet în mâinile ruşilor. Din motive umanitare, conducerea armatei ucrainene a ordonat …