Wednesday , June 7 2023

Cine este autorul atacului de la școala din Nashville în care au murit 6 persoane

Trei copii și trei angajați ai unei școli creștine din orașul american Nashville, Tennessee, au murit după ce o persoană înarmată a pătruns în incinta unității de învățământ cu o armă automată. Copiii aveau 9 ani și erau elevi la Covenant School, o școală creștină privată unde învață aproximativ 200 de copii de până în 12 ani.

Autoarea atacului este o fostă elevă a școlii, de 28 de ani, deși inițial poliția informase că ar fi vorba despre o adolescentă. Potrivit poliției, este vorba despre Audrey Hale, care s-a identificat drept transgender și care fusese în trecut elevă a școlii unde a comis atacul. Aceasta avea asupra sa două arme automate și un pistol.

Hale a fost împușcată mortal de forțele de ordine. Potrivit imaginilor publicate de poliția din Nashville, suspecta a condus o mașină până la școală, apoi folosind o armă a spart geamurile ușilor de la intrare, după care a rătăcit o vreme pe holurile pustii ale școlii. În imaginile de pe camerele de supraveghere, Hale poartă un pantalon de camuflaj, ceea ce pare a fi o vestă antiglonț și are asupra sa o armă de asalt într-o mână, o a doua armă similară vizibilă atârnând de șoldul stâng.

Hale a tras mai multe focuri de armă la parterul clădirii înainte de a urca la etajul doi al școlii. Când au sosit mașinile de poliție, Hale a tras asupra lor de la etajul al doilea. Poliția l-a împușcat mortal pe suspect. La percheziția pe care au făcut-o ulterior la domiciliul lui Audrey Hale, polițiștii au găsit o hartă a clădirii școlii și un plan de atac amănunțit, semn că atacul fusese minuțios planificat.

Vezi si

Zeci de mii de oameni, expuși riscului de inundații după prăbușirea barajului din Ucraina

Aproximativ 42.000 de persoane riscă să fie afectate de inundații în zonele controlate de Rusia …