Thursday , December 1 2022

Chinezii vor sa ridice cea mai inalta cladire din lume in 90 de zile (FOTO)

O companie de construcţii din China a făcut publice planurile de ridicare, în doar trei luni, a celui mai înalt zgârie-nori din lume, acesta fiind proiectat să ajungă la 838 de metri, depăşind astfel cu zece metri clădirea Burj Khalifa din Dubai, momentan cea mai înaltă construcţie din lume.

Având în total 220 de etaje şi 838 de metri, “Oraşul Cerului/ Sky City” va fi ridicat în Changsha, în sud-estul Chinei, informează South West News Service.

Va găzdui 17.400 de persoane şi va cuprinde, de asemenea, hoteluri, spitale, şcoli şi spaţii pentru birouri, locatarii având la dispoziţie 104 de lifturi de mare viteză pentru deplasare în interior.

“Superstructura” înaltă de mai mult de 800 de metri va depăşi cu zece metri clădirea Burj Khalifa din Dubai, cea mai înaltă construcţie în prezent.

Cel mai impresionant aspect în privinţa “Oraşului Cerului” este că designerii – Broad Group – plănuiesc să înceapă şi să termine construcţia în doar 90 de zile. Astfel, ritmul de construcţie va consta în cinci etaje pe zi, urmând metoda revoluţionară a clădirilor prefabricate, conform căreia, în vederea economisirii timpului, blocuri sunt construite în afara şantierului şi apoi asamblate împreună.

În ciuda grijilor exprimate în privinţa rigidităţii structurii, reprezentanţii Broad Group au spus că edificiul va fi capabil să reziste unui cutremur de 9 grade pe scara Richter.

Aceasta nu este prima idee a grupului chinez de construcţii Broad Group care a impresionat prin durata redusă a lucrărilor, anul trecut reuşind să ridice o clădire de 30 de etaje în 15 zile.

Grupul va angaja 3000 de muncitori pentru proiectul “Sky City”, care se va întinde pe o suprafaţă de un milion de metri pătraţi şi va avea nevoie de 200.000 de tone de oţel, rezultatul scontat fiind un adevărat oraş în miniatură.

În total, va cuprinde 5.000 de proprietăţi rezidenţiale care vor găzdui 17.400 de rezidenţi, precum şi hoteluri pentru 1000 de clienţi, un spital, cinci şcoli şi spaţii pentru birouri cu o capacitate totală de 31.000.

Preţul vehiculat pentru “Oraşul Cerului” va fi de aproximativ 500 de milioane de euro.

Pentru ca lucrările să poată începe, Broad Group mai aşteaptă aprobarea finală de la guvernul chinez, sperând că proiectul va putea demara spre sfârşitul lunii decembrie şi va fi terminat înainte de aprilie 2013.

Vezi si

Liderul reţelei teroriste Stat Islamic a fost ucis 

Liderul reţelei Stat Islamic (ISIS/Daesh), Abu Hassan Al-Hashimi Al-Qurashi, care fusese instalat în martie, a …