Monday , October 3 2022

 China se pregătește să vaccineze anti-Covid copiii de peste 3 ani

China se pregătește să vaccineze împotriva coronavirusului copiii de peste trei ani, a anunțat marți o companie farmaceutică, ceea ce ar face din această țară prima din lume care va distribui vaccinuri copiilor mici, informează AFP și Barrons, potrivit Agerpres.

Țara asiatică, unde COVID-19 a apărut pentru prima dată la sfârșitul anului 2019, a administrat deja circa 800 de milioane de doze de vaccin, până acum doar adulților în vârstă de 18 ani sau peste. Beijingul, care afirmă că a eradicat epidemia de pe solul său din mai 2020, speră să vaccineze cel puțin 70% din populația sa până la sfârșitul anului, sau aproximativ un miliard de locuitori. În acest context, un purtător de cuvânt al laboratorului Sinovac, care produce unul dintre cele trei vaccinuri autorizate în momentul de față în China, a declarat pentru AFP că serul său Coronavac, care necesită două doze, ar putea fi distribuit minorilor.

„Vaccinul Sinovac a fost aprobat în ultimele zile pentru copiii cu vârste cuprinse între 3 și 17 ani”, a declarat el pentru AFP. Purtătorul de cuvânt nu a precizat și când ar putea fi administrate copiilor primele doze, de calendarul de vaccinare fiind responsabil Ministerul Sănătății. Laboratorul și-a finalizat studiile clinice pe copii și adolescenți, iar rezultatele acestora vor fi publicate în revista britanică The Lancet, a adăugat el.t

Vezi si

General american: „SUA ar distruge trupele Rusiei din Ucraina și flota din Marea Neagră dacă Putin va folosi arme nucleare”

SUA și aliații săi ar distruge trupele și echipamentele Rusiei în Ucraina – precum și …