Tuesday , July 5 2022
Breaking News

Cetățenii UE vaccinați pot intra fără test negativ în Italia, începând de la 1 februarie

Italia a decis să elimine obligativitatea prezentării unui test Covid negativ înainte de a intra în țară pentru toți călătorii vaccinați care vin din statele Uniunii Europene, începând cu 1 februarie, relatează Reuters.

UE a recomandat recent eliminarea restricțiilor suplimentare pentru cei care circulă în interiorul spațiului comunitar cu certificatul Covid. Astfel, românii care s-au imunizat și au un certificat verde nu vor mai fi nevoiți să se testeze înainte de a călători în Italia.

Ministrul italian al Sănătății, Roberto Speranza, a semnat un ordin prin care s-a decis ca persoanele vaccinate care intră în Italia din ţările UE vor avea nevoie doar de un „green pass”, se arată într-un comunicat.

Așa-numitul Green Pass este un document care arată că o persoană a fost vaccinată, s-a recuperat după boală sau a fost testată recent negativ. La finalul anului trecut, pe 14 decembrie, Italia a decis că toți vizitatorii UE trebuie să facă un test Covid înainte de plecare, pe fondul îngrijorărilor cu privire la răspândirea variantei Omicron a coronavirusului.

Italia a raportat miercuri 167.206 de cazuri legate de COVID-19, față de 186.740 cu o zi înainte, a anunțat Ministerul Sănătății, în timp ce numărul deceselor a scăzut la 426 de la 468.

Vezi si

Putin ordonă continuarea operațiunii în Ucraina

Președintele rus Vladimir Putin a felicitat luni trupele ruse și separatiste pentru ‘eliberarea’ întregii regiuni …