Saturday , June 15 2024

Cetățenia germană se va obține mai ușor, după 3 sau 5 ani

Guvernul german pregăteşte o reformă a legislaţiei pentru a simplifica procedura de dobândire a cetăţeniei germane, a declarat vineri un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne, informează Agerpres.

Astfel, naturalizarea urmează să fie posibilă după o perioadă de şedere în Germania de cinci ani, comparativ cu cei opt ani în prezent. Iar dacă un străin este deosebit de bine integrat, în special datorită performanţei sale la şcoală sau la locul de muncă, perioada ar putea fi redusă chiar la trei ani.

În plus, guvernul ar putea decide ca dubla cetăţenie să fie acordată şi migranţilor care nu au venit din statele UE sau Elveţia – singurii care pot avea acest drept, în prezent. Până acum, mulţi străini din afara spaţiului comunitar nu solicitau cetăţenia germană deoarece erau obligaţi să renunţe la cetăţenia de origine.

O altă măsură luată în calcul este acordarea cetăţeniei în mod automat pentru copiii născuţi în Germania din părinţi străini, dacă măcar unul dintre ei a avut reşedinţa legală în Germania pe o perioadă de cinci ani. În cazul străinilor de peste 67 de ani, nu va mai fi nevoie de un test scris pentru obţinerea cetăţeniei, ci se va lua în calcul doar “capacitatea de a comunica verbal”, scrie Deutsche Welle.

 

 

Vezi si

NATO: Oferta de negocieri a lui Putin “nu este de bună credinţă”

Oferta de negocieri făcută Ucrainei de către preşedintele rus Vladimir Putin “nu este de bună …

error: