Saturday , March 2 2024

Celulele al-Qaida din Yemen intenţionează să trimită pachete-capcană în Occident de Crăciun

Liderul organizaţiei Al-Qaida din Peninsula Arabia responsabil de operaţiuni logistice, Ibrahim Hassan al-Asiri, intenţionează să monteze dispozitive explozive în cadouri de Crăciun trimise în Marea Britanie, în alte ţări europene şi în Statele Unite, informează publicaţia Sunday Express.

Oficiali din cadrul serviciilor de informaţii cred că liderii celulelor al-Qaida din Yemen intenţionează să trimită pachete de Crăciun conţinând dispozitive explozive la bordul navelor-cargo, dat fiind că au fost luate măsuri de securitate aeriană după ce recent au fost descoperite pachete trimise la bordul unor avioane.

Serviciile de informaţii au interceptat conversaţii telefonice între membri al-Qaida staţionaţi în Yemen. Pe baza acestor informaţii, serviciile de informaţii cred că există riscul unui complot terorist spectaculos cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Clericul american Anwar al-Awlaki, un lider în ierarhia organizaţiei Al-Qaida din Peninsula Arabia, şi Hassan al-Asiri intenţionează să trimită pachetele la bordul curselor maritime, pentru că măsurile de securitate sunt mai flexibile. Pachetele-capcană, ambalate ca fiind cadouri de Crăciun, ar putea ajunge astfel în ţări europene sau în Statele Unite.

“Al-Qaida din Peninsula Arabia consideră că sezonul sărbătorilor de iarnă este o perioadă ideală din cauza importanţei pentru calendarul creştin”, afirmă un ofiţer din cadrul Serviciului britanic de informaţii interne (MI5).

Vezi si

Ministrul de Externe al Rusiei: Regimul de la Chișinău merge pe urmele regimului de la Kiev

Ministrul Afacerilor Externe de la Moscova, Serghei Lavrov amenință Chișinăul și numește autoritățile Republicii Moldova …