Saturday , June 15 2024

Cel puțin 7 morți și 8 răniți grav într-un atac la o biserică a Martorilor lui Iehova din Hamburg

Mai multe persoane au murit și alte câteva au fost rănite joi seară, în urma unor împușcături în Hamburg, nordul Germaniei. Conform ziarului Bild, este vorba de cel puțin 7 persoane care au decedat, iar alte 8 au fost rănite grav. Printre morți se numără și autorul atacului, care s-ar fi sinucis.

Atacul armat a avut loc joi seara, în jurul orei 21:00 (ora locală). Autorul atacului armat s-ar putea afla printre persoanele decedate, a indicat poliţia din Hamburg, scrie AFP, citată de Agerpres. Sunt „indicii că un autor s-ar putea afla în clădire, posibil chiar printre morţi”, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei pentru postul de televiziune NTV.

Poliția din Hamburg a transmis într-un tweet că o operațiune de amploare este în desfășurare în zona Alsterdorf. Potrivit mai multor relatări din presa germană, împușcăturile au avut loc la un centru al Martorilor lui Iehova, și cel puțin șapte persoane ar fi fost ucise în incidentul armat. La fața locului au intervenit mai multe ambulanțe. „Toți cei decedați prezintă răni prin împușcare”, a spus un purtător de cuvânt al poliției.

Autoritățile spun că motivul pentru care s-a tras în timpul unui eveniment al Martorilor lui Iehova nu este clar în acest moment. „Până acum, nu există informații sigure despre motivul crimei”, a scris poliția pe Twitter. Cetățenii care locuiesc în apropiere au fost avertizați să nu-și părăsească locuințele în timpul operațiunii desfășurate de forțele de poliție.

 

Vezi si

NATO: Oferta de negocieri a lui Putin “nu este de bună credinţă”

Oferta de negocieri făcută Ucrainei de către preşedintele rus Vladimir Putin “nu este de bună …

error: