Sunday , March 3 2024

Cel puțin 60 de morți și 140 răniți în urma atacurilor sinucigașe de la aeroportul din Kabul. 12 militari americani și-au pierdut viața

Cel puțin 60 de persoane au fost ucise și alte 140 rănite în urma a două atacuri sinucigașe de lângă aeroportul din Kabul, a declarat pentru BBC un înalt oficial din sănătate. Un al treilea atentat a avut loc în apropierea aeroportului din Kabul. Conform datelor preliminare, de data aceasta o camionetă a talibanilor a fost aruncată în aer de o bombă, informează Canalul de stiri NEXTA, pe canalul de Telegram, citat de stiripesurse.ro.

Reuters scrie că atacurile sinucigașe au produs o adevărată baie de sânge în rândul afganilor care așteaptă în exteriorul aeroportului să prindă un zbor care să îi scape din Afganistan.

Imaginile video încărcate de jurnaliștii afgani arată zeci de corpuri de oameni uciși în mulțimea strânsă în afara aeroportului. Un șanț cu apă de lângă gardul aeroportului s-a umplut cu cadavre pline de sânge, unele corpuri fiind scoase și așezate în grămezi pe marginea canalului, în timp ce oameni plângând îi căutau pe cei dragi, notează Reuters.

Între persoanele ucise sunt copii și femei.

Cel puțin 10 soldați americani ar fi fost uciși în explozii, a declarat un oficial american pentru Reuters, citând informații inițiale care se pot schimba.

AP anunță că cel puțin 12 membri ai forțelor americane au fost uciși, între care 11 pușcași marini și un medic al marinei militare, potrivit a doi oficiali americani. Oficialii spun că o serie de militari americani au fost răniți. Totuși, ei avertizează că numărul poate crește, scrie The Guardian.

Vezi si

Ministrul de Externe al Rusiei: Regimul de la Chișinău merge pe urmele regimului de la Kiev

Ministrul Afacerilor Externe de la Moscova, Serghei Lavrov amenință Chișinăul și numește autoritățile Republicii Moldova …