Wednesday , December 1 2021

Cel puțin 46 de morți după ce un autocar a luat foc în Bulgaria

Cel puțin 46 de persoane, majoritatea turiști din Macedonia de Nord, au murit după ce un autocar a luat foc pe o autostradă din vestul Bulgariei, anunță autoritățile locale, confrom Reuters.

Printre victime se numără și copii, iar șapte supraviețuitori care au avut nevoie de tratament pentru arsuri au fost transportați de urgență la un spital din Sofia, a declarat Nikolai Nikolov, un înalt oficial al Ministerului bulgar de Interne, pentru televiziunea privată BTV.

La bord se aflau 53 de persoane.

Accidentul a avut loc pe autostrada Struma, la aproximativ 45 km vest de Sofia, în jurul orei 2:00 a.m. (0000 GMT). Locul a fost izolat, iar premierul interimar bulgar Stefan Yanev s-a deplasat de urgență la locul tragediei.

Un oficial de la spitalul de urgență din Sofia a declarat că cele șapte persoane care primesc tratament au sărit din autocarul în flăcări și sunt în stare stabilă.

Ministrul macedonean de externe din Macedonia de Nord, Bujar Osmani, a declarat că grupul din autocar se întorcea la Skopje după o excursie la Istanbul, în Turcia. (Mediafax)

Vezi si

Șefa Comisiei Europene crede că statele UE ar trebui să ia în considerare vaccinarea obligatorie anti-COVID

Statele membre ale Uniunii Europene ar trebui să discute despre vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19, ca …