Wednesday , April 17 2024

Cel puţin 23 de oameni au murit şi 30 au fost răniţi într-un accident rutier în Egipt

Cel puţin 23 de persoane au murit şi 30 au fost rănite marţi după ce un autobuz de pasageri şi un camion s-au ciocnit în sudul Egiptului, a anunţat Ministerul Sănătăţii din această ţară. Coliziunea a avut loc pe un drum pustiu din provincia sudică Minya, a adăugat ministerul într-un comunicat citat de Agerpres.

Răniţii au fost transportaţi la un spital local, cu cazuri de fracturi osoase, suspiciuni de fracturi ale coloanei vertebrale, contuzii, hemoragii şi vânătăi, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, Hossam Abdel-Ghafar.

Cauza accidentului nu este clară deocamdată.

Cu toate acestea, ziarul privat egiptean al-Watan a relatat că investigaţiile au arătat că autobuzul, care circula cu viteză mare, a intrat în partea din spate a unui camion oprit pe marginea drumului pentru a schimba o roată. Autobuzul se deplasa la Cairo, potrivit ziarului.

Accidentele rutiere mortale sunt relativ frecvente în Egipt. Acestea sunt adesea puse pe seama conducerii imprudente şi a condiţiilor rutiere proaste. În ultimii ani, Egiptul a construit o reţea de şosele noi, pentru a îmbunătăţi calitatea slabă a drumurilor.

foto: egypttoday.com

Vezi si

Cel puțin 37.000 de dispăruți în Ucraina după declanșarea invaziei ruse

Ucraina a anunțat marți că a identificat aproape 37.000 de civili și militari dispăruți după …