Friday , September 30 2022

Ce falsuri mai produc chinezii? Vin frantuzesc de colectie

Regii incontestabili ai contrafacerilor, chinezii, au mai făcut un pas în tentativa lor de a nu lăsa nimic falsificat. După aparatură electronică, haine şi maşini, ba chiar si un sat austriac replicat la ei acasa, asiaticii au lovit în piaţa vinurilor franţuzeşti.

Pentru că în China ultima modă este să fii văzut la un restaurant sau la o terasă, în faţa unui pahar cu vin, simbol al elitismului şi al dezrobirii de anii de comunism, cineva s-a gândit rapid cum să scoată bani din mofturile asiaticilor. Doar cu o etichetă a unui soi celebru de vin franţuzesc şi o substanţă departe de a fi licoarea obţinută din viile hexagonului, unii ptroni chinezi fac avere. ” “O sticlă de vin este usor de falsificat”, explica Sheng Wen, un distribuitor din Shangai, pentru France24. Falsificatorii caută sticlele originale în pubelele restaurantelor. Reproduc apoi eticheta şi pun în sticlă un vin pe care-l vând la un preţ foarte mic.

Conform ziare.com, specialitatea Chateau Lafite Rothschild 1982, un vin de Bordeaux, este mai celebru în China decât in ţara de origine. “Sunt mai multe sticle de Chateau Lafite în China decât în Franta”, afirma Romain Vandevoorde, importator din Beijing. Sau e mai degrabă un “consum de imagine şi nu de gust”. Se cunosc chinezi înstariţi care au plătit pentru o sticlă de Chateau Lafite  chiar şi 50.000 de yuani (5.400 euro). Ei nu ştiu dacă beau vin original, fiindcă nu-i ştiu gustul. Young, un alt negustor, spune că: “În China se bea o eticheta”.

Vezi si

Europa se pregătește pentru posibile întreruperi în funcționarea rețelelor de telefonie 

Ceea ce părea odinioară de neimaginat ar putea să se întâmple la iarnă, când telefoanele …