Thursday , May 23 2024

Cazuri suspecte cu noua variantă Omicron în Olanda, Germania și Cehia

61 de persoane care au aterizat la Amsterdam cu două curse din Africa de Sud au fost testate pozitiv pentru Covid-19, iar autoritățile olandeze au anunțat că sâmbătă dimineața fac analize suplimentare pentru a stabili dacă vreunul dintre aceste cazuri are legătură cu noua variantă a coronavirusului Omicron, relatează Reuters. Și autoritățile din Germania au transmis că au detectat mutații specifice noii tulpini la o persoană care s-a întors recent din Africa de Sud. Și Cehia a anunțat că are un caz suspect, venit din Namibia.

Varianta Omicron a COVID-19 a ajuns probabil în Germania, a declarat sâmbătă un ministru din vestul statului Hesse, după ce au fost găsite mutații la un pasager sosit din Africa de Sud, relatează Reuters.

„Aseară au fost găsite mai multe mutații tipice Omicron la un călător care se întorcea din Africa de Sud”, a scris Kai Klose, ministrul afacerilor sociale din Hesse, unde se află aeroportul din Frankfurt, cel mai mare hub al Germaniei și unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din Europa.

El a adăugat că se efectuează o secvențiere completă a variantei și că persoana se izolează și i-a îndemnat pe toți cei care au călătorit din Africa de Sud în ultimele săptămâni să limiteze contactele și să fie testat.

Germania a declarat Africa de Sud o zonă periculoasă cu o nouă variantă de virus, ceea ce înseamnă că companiile aeriene au voie să zboare numai germani către Germania din Africa de Sud, a declarat vineri o sursă pentru Reuters. Chiar și cei vaccinați trebuie să petreacă 14 zile în carantină.

În jur de 600 de pasageri au ajuns vineri la Amsterdam cu două curse KLM, fiind obligați să aștepte ore în șir din cauza îngrijorărilor generate de noua variantă a coronavirusului identificată în zona Africii de Sud și declarată ieri de OMS ca fiind una îngrijorătoare ca urmare a numeroaselor mutații și a riscului de a fi mult mai contagioasă.
Cehia a anunțat și ea că a identificat un posibil caz de infectare cu noua tulpină, transmite Reuters. Este vorba despre o persoană care a stat mai mult timp în Namibia, a anunțat Ministerul Sănătății de la Praga.

surse: G4Media, HotNews

Vezi si

Rusia vrea să retraseze fără consultare frontierele maritime de la Marea Baltică cu Finlanda și Lituania, state NATO

Ministerul rus al Apărării a propus o revizuire a frontierelor maritime din Marea Baltică cu …