Wednesday , October 4 2023

UPDATE – Catastrofa feroviară din India: Cel puţin 288 de morţi; operaţiunile de salvare s-au încheiat

UPDATE: Operaţiunile de căutare şi salvare a victimelor s-au încheiat sâmbătă în India, a doua zi după coliziunea dintre trei trenuri care a provocat cel puţin 288 de morţi şi 900 de răniţi, unul dintre cele mai grave dezastre feroviare din istoria ţării, transmite AFP, citată de Agerpres.

Jurnaliştii AFP au văzut vagoane răsturnate şi pe salvatori lucrând neobosit pentru a extrage supravieţuitori ai tragediei care a avut loc vineri seara lângă Balasore, la aproximativ 200 de kilometri de Bhubaneswar, capitala statului Odisha, în estul Indiei.

Confuzia domneşte asupra succesiunii precise a evenimentelor. Informaţiile din presă, care citează oficiali ai căilor ferate, au indicat că a fost vorba de o eroare de semnalizare care a redirecţionat Coromandal Express, care leagă Kolkata de Chennai, şi care s-a ciocnit cu un mărfar staţionar. Acest accident a dus, la rândul său, la deraierea unui tren expres care opera între Bengaluru şi Kolkata.
Operaţiunile de salvare s-au încheiat sâmbătă seara, după ce toate cadavrele şi pasagerii răniţi au fost evacuaţi de la locul accidentului.
Potrivit serviciilor de pompieri din statul Odisha, bilanţul morţilor este de aşteptat să crească şi ar putea ajunge la 380.
Nicio persoană responsabilă de accident nu va fi cruţată, a declarat premierul indian Narendra Modi, care a vizitat sâmbătă locul dezastrului şi s-a întâlnit cu răniţii la spital.
Papa Francisc, “profund întristat”, a transmis condoleanţe şi rugăciuni.
India a suferit o serie de dezastre feroviare în trecut, dar siguranţa s-a îmbunătăţit semnificativ în ultimii ani datorită noilor investiţii masive şi modernizărilor tehnologice. (Agerpres)

Stirea initiala: Cel puțin 233 de oameni au murit și 900 au fost răniți într-un accident de tren produs în India, arată bilanțul actualizat al tragediei.

Coliziunea a avut loc vineri seară la aproximativ 130 de mile sud-vest de Kolkata, în districtul Balasore din Odisha. Două trenuri au fost implicate în accident.

Între 10 și 12 vagoane ale unu tren au deraiat și au căzut pe o cale ferată din apropiere, potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului Transporturilor, Amitabh Sharma, citat de Sky News. Resturile au fost spulberate de un alt tren care a venit din direcția opusă.

Toate spitalele din districtul Balasore au fost puse în stare de alertă maximă pentru că între resturile trenului ar mai putea fi oameni. Aproape 500 de polițiști și salvatori, împreună cu 75 de ambulanțe și autobuze, au fost trimiși la fața locului.

Mai mult de 12 milioane de oameni călătoresc zilnic cu 14.000 de trenuri în India, pe 40.000 de mile de cale ferată. În ciuda eforturilor guvernului de a îmbunătăți siguranța feroviară, sute de accidente au loc în fiecare an pe căile ferate din India. Majoritatea accidentelor feroviare sunt puse pe seama erorilor umane sau a echipamentelor de semnalizare învechite. (Mediafax)

Vezi si

Zelenski spune că este posibil ca Ucraina să înceapă negocierile de aderare la UE în acest an

Kievul a fost informat că este posibil ca negocierile de aderare la UE să înceapă …