Wednesday , September 28 2022

Bulgaria le cere cetățenilor săi să părăsească de urgență Republica Moldova

Ministerul de Externe de la Sofia a emis astazi o alertă de călătorie care îi vizează pe cetățenii bulgari din Republica Moldova, din cauza „situației complicate din țară”.

Diplomația bulgară le cere cetățenilor săi să evite călătoriile spre Republica Moldova. De asemenea, bulgarii care se află în prezent pe teritoriul țării sunt îndemnați să o părăsească de urgență, folosind „orice mijloc de transport disponibil”.

Alerta emisă de Bulgaria vine în pofida declarației președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, care a subliniat că în acest moment ” nu există vreun pericol iminent de escaladare” a situației pe teritoriul Moldovei.

“În legătură cu ridicarea nivelului de alertă de către Ministerul Afacerilor Externe al Bulgariei, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene din R. Moldova face următoarele precizări:

Anunțul difuzat de către Centrul de criză al MAE bulgar face parte din protocolul de siguranță al acestei țări ca urmare a înregistrării recente a incidentelor din regiunea transnistreană. Actualizarea avertismentelor de călătorie este o practică frecvent întâlnită, iar evaluarea oportunității atribuirii nivelurilor de alertă este stabilită în baza criteriilor naționale distincte”.

 

Vezi si

Accidente sau sabotaj pe „Nord Stream”? Suedia a înregistrat explozii puternice în zonele scurgerii de gaz. Danezii au arătat un videoclip

În urma eșecului gazoductului rusesc Nord Stream-2, a devenit cunoscut abia pe 26 septembrie că …