Saturday , December 3 2022

Bruxelles: O moschee şiita a fost incendiată, iar imamul a murit asfixiat

Un bărbat a incendiat luni o moschee din Anderlecht, un cartier al oraşului Bruxelles, omorând o persoană, rănind altă persoană şi distrugând în mare parte edificiul religios, a anunţat poliţia locală.

“Un suspect a fost arestat la faţa locului”, a subliniat o purtătoare de cuvânt a poliţiei, Marie Verbeke, precizând că persoana decedată, născută în 1965, s-a asfixiat cu fum.

Serviciile de intervenţie au primit un apel către ora 18.45 (19.45, ora României) prin care se solicita o intervenţie.

Persoana rănită a suferit doar o intoxicare cu fum, potrivit aceleiaşi surse.

Clădirea vizată este cea mai importantă moschee şiită dintre cele patru câte se află în regiunea Bruxelles-ului. Ea poartă numele “Rida”.

“Un martor a văzut o persoană dând foc”, a mai anunţat purtătoarea de cuvânt. “Sunt multe pagube, se pare că toată moscheea sau aproape toată moschee a ars”, a continuat ea.

Potrivit primarului din Anderlecht, citat de agenţia de presă Belga, aruncarea unui cocteil Molotov este cea care a provocat incendierea acestei moschei din apropierea Gării de Sud din Bruxelles, pe strada Docteur de Meersman.

Cartierul Anderlecht, situat în sud-vestul capitalei belgiene, găzduieşte o importantă populaţie de imigranţi, mai ales musulmani.

Potrivit posturilor belgiene de televiziune RTBF şi RTL, persoana ucisă în incendiul provocat ar fi imamul acestei moschei . Însă poliţia nu era în măsură să confirme imediat această informaţie.

Câteva zeci de locuitori din cartier s-au adunat în faţa moscheii, după incendiu. Importante efective de pompieri şi poliţie s-au deplasat la faţa locului.

Vezi si

Val de percheziții ale Securității Ucrainei în Biserica Ortodoxă Ucraineană

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) și-a intensificat controalele la diverse lăcașuri de cult care …