Friday , December 8 2023

Boris Johnson ar vrea să candideze la funcția de secretar general al NATO: „Cu siguranță mă consider candidat”

Fostul premier al Marii Britanii, Boris Johnson, a anunțat în fața jurnaliștilor ucraineni că va candida pentru funcția de secretar general al Alianței Nord-Atlantice, a rrelatat Ukrainska Pravda. ”De data aceasta, cred că voi fi norocos”, a spus Johnson.

Jurnaliştii ucraineni l-au întrebat pe fostul premier britanic dacă intenţionează să se îndrepte spre NATO, iar Johnosn a declarat că lucrează în această direcţie. „Să mă îndrept spre NATO? Este o idee grozavă. Știi, este o idee foarte bună. Vreau să subliniez, dragi prieteni, că am această idee și să nu uite nimeni că există un candidat [la Secretar General al NATO ] pe linie. De data aceasta, cred că voi fi norocos”, a spus Johnson, scrie Ukrainska Pravda.

El a amintit că fostul prim-ministru italian Mario Draghi a sugerat ca un reprezentant al Uniunii Europene să fie numit în funcția de secretar general al NATO. “Sunt total în dezacord cu el. Cred că mai sunt și alți candidați în afara Uniunii Europene. Nu trebuie să fie UE. Cu siguranță mă consider candidat. Este o poziție bună și importantă”, a adăugat fostul premier britanic.

 

Vezi si

Biden avertizează Congresul: “Putin nu se va opri, dacă va ataca NATO, SUA vor trebui să intervină”

Președintele Joe Biden a pledat miercuri în fața republicanilor pentru o nouă infuzie de ajutor …