Thursday , August 18 2022

Boris Johnson afirmă că o invazie rusă în Ucraina e posibilă în următoarele 48 de ore

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a declarat luni că situaţia este „foarte, foarte periculoasă” în Ucraina şi că o invazie rusă este posibilă „în următoarele 48 de ore”, îndemnându-l pe Vladimir Putin să facă un pas înapoi din pragul „dezastrului”, relatează AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

„Trebuie să înţelegem că este o situaţie foarte, foarte periculoasă şi dificilă. Suntem în pragul dezastrului, dar este încă timp pentru (preşedintele rus Vladimir) Putin să facă un pas înapoi, iar ceea ce îndemnăm pe toată lumea este să se angajeze în dialog”, a declarat Boris Johnson, într-un discurs transmis de televiziunile britanice.

În condiţiile în care Kievul a acuzat Washingtonul şi Londra de alarmism privind riscurile unei intervenţii ruse iminente, Boris Johnson dă asigurări că „probele sunt foarte clare”: „Există circa 130.000 de soldaţi comasaţi la frontiera ucraineană şi tot felul de alte semne care indică pregătiri serioase de o invazie”.

„Semnele arată, aşa cum a spus preşedintele (american Joe) Biden, cel puţin că pregătesc ceva care ar putea avea loc în următoarele 48 de ore„, a afirmat el.

Regatul Unit le-a recomandat vineri cetăţenilor săi să părăsească imediat Ucraina ca măsură de securitate.

 

Vezi si

Londra aplică restricții la consumul de apă, din cauza secetei

Începând din 24 august, la Londra vor fi aplicate o serie de măsuri de restricţie …