Wednesday , February 1 2023

Bombardamente rusești în vestul Ucrainei. A fost lovită o cale ferată în regiunea Liov

În cea de-a 99-a zi de război în Ucraina, rachetele rusești cu rază lungă au căzut în zone din vest, aproape de granița cu Slovacia, țintind o cale ferată, în contextul în care statele NATO se pregătesc pentru a livra Ucrainei un nou tip de lansatoare de rachete.

Rachete ruseşti au lovit o cale ferată din vestul Ucrainei, regiunea Liov, potrivit oficialilor ucraineni, citaţi de CNN. Atacurile au avut loc în apropiere de tunelul Beskyd, în Munţii Carpaţi, nu departe de graniţa cu Slovacia.

Este a doua oară când ruta este ţintită de rachete de croazieră ruseşti. Maksim Kozitski, şeful administraţiei militare a regiunii Liov, a spus că două persoane au fost rănite.

Anton Gheraşcenko, un consilier din cadrul Ministerului de Interne, a afirmat că scopul atacurilor a fost de a „perturba traficul feroviar şi a opri aprovizionarea cu combustibil şi arme de la aliaţii noştri”.

„Verificăm nivelul daunelor provocate infrastructurii. Nu sunt victime în rândul muncitorilor la cafea ferată. Trei trenuri de pasageri au întârziere. Sunt în locuri sigure şi pasagerii sunt în siguranţă”, a spus Oleksandr Kamyshin, CEO al companiei de stat Căile Ferate Ucrainene.

Vezi si

Noul secretar general al NATO, același cu cel vechi?

Un nume vehiculat este și cel al lui Klaus Iohannis, președintele României, dar el ar …