Tuesday , July 23 2024

Bomba interceptată în Dubai a fost transportată la bordul a două avioane de pasageri

Unul dintre cele două dispozitive explozive provenind din Yemen, având destinaţia Statele Unite, a fost transportat la bordul a două avioane de pasageri înainte de a fi interceptat în Dubai, a anunţat compania Qatar Airways, citată de BBC News Online.

Dispozitivul a fost transportat cu un avion de tip Airbus din capitala yemenită Sanaa la Doha, a confirmat compania aeriană.

Acolo a fost transferat la bordul altui avion al Qatar Airways care zbura spre Dubai, unde a fost interceptat de poliţie. Qatar Airways nu a putut preciza ce fel de avion de pasageri a fost folosit pentru a transporta dispozitivul din Doha în Dubai, dar a afirmat că ar putea fi vorba despre un A320, A321 sau Boeing 777.

Bomba conţinea un explozibil numit pentrită (PETN), care este dificil de detectat la un control obişnuit pe aeroport.

Un al doilea dispozitiv a fost descoperit la aeroportul East Midlands din Marea Britanie. Ambele bombe erau ascunse în interiorul unor cartuşe de imprimantă şi, potrivit autorităţilor britanice, ele erau programate să explodeze în timpul zborului.

Până în prezent s-a crezut că ambele dispozitive explozive au fost transportate la bordul unor avioane cargo, aminteşte BBC.

Vezi si

Trump a donat pentru campania de alegere a Kamalei Harris ca procuror general în California

Dacă vicepreședinta SUA Kamala Harris va obține nominalizarea democrată la alegerile prezidențiale, după anunțul de …