Sunday , October 24 2021

Bolnavi de COVID din Belgia au început să fie transferați cu elicoptere-ambulanță în Germania

Izbucnirea celui de-al doilea val de COVID-19 in Belgia a obligat autoritatile acestei tari sa-i transfere pe unii dintre pacientii grav bolnavi, dintre care multi conectati la aparate de ventilatie, in zonele invecinate ale Germaniei, iar elicoptere-ambulanta au inceput sa-i transporte marti, 3 noiembrie, pe pacientii belgieni mai departe pe teritoriul german, informeaza Reuters.

Operatorul elicopterului il transporta pe fiecare bolnav de COVID-19 intr-un sac mare de plastic transparent, conectat la aparate medicale. Majoritatea pacientilor transferati sunt intubati si ventilati.

Belgia a inregistrat printre cele mai mari rate de deces pe cap de locuitor in timpul primului val de COVID-19, in martie-aprilie, iar in prezent inregistreaza cea mai mare rata de contaminari confirmate pe cap de locuitor, potrivit Centrului European Prevenirea si Controlul Bolilor.

Belgia, tara cu 11 milioane de locuitori si 7.231 de bolnavi cu COVID-19 internati in spitale, dintre care 1.302 sunt la terapie intensiva si in unitatile locale de urgenta, cum este cel din orasul Liege din estul tarii, si-a depasit capacitatea maxima de paturi de terapie intensiva.

Ambulantele au inceput sa-i transporte pe pacienti in Germania saptamana trecuta si pana acum au fost transferati 15 bolnavi. Elicoptere-ambulanta au inceput marti sa transfere pacienti la distante mai mari pe teritoriul Germaniei.

Olivier Pirotte, coordonatorul de operatiuni al Centrului Medical Heliporte, a declarat ca transportul pe calea aerului este necesar pentru a reduce timpul de deplasare al pacientilor. O astfel de calatorie spre orasul german Munster ar dura cel putin trei ore pe cale terestra, insa poate fi facuta de trei ori mai repede pe calea aerului si cu mai putine socuri pentru pacienti.

Ambasadorul Germaniei in Belgia, Martin Kotthaus, a declarat ca noul mecanism a fost infiintat pentru a permite transferul pacientilor din Belgia catre spitale din landul german Renania de Nord – Westfalia, unde exista mai multe paturi la terapie intensiva.

“In timpul primului val, Germania a avut peste 230 de pacienti din Italia, Franta si Tarile de Jos. Acum, ne-am extins ajutorul catre Belgia”, a declarat ambasadorul german. “Insa, in viitor este posibil ca germanii sa trebuiasca sa fie adusi in Belgia”, a adaugat el.

ziare.com

Vezi si

Joe Biden afirmă că Statele Unite ale Americii vor apăra Taiwan în cazul unei invazii chineze

Preşedintele american Joe Biden s-a abătut de la politica de lungă durată pe care SUA …