Sunday , October 1 2023

Biserica Ortodoxă din Cipru suspendă 12 preoţi pentru că refuză să se vaccineze anti-Covid

Conducătorul Bisericii Ortodoxe din Cipru Hrisostom al II-lea (foto) anunţă că 12 preoţi nevaccinaţi urmează să fie suspendaţi, începând de marţi, în cazul în care nu respectă regulile bisericii împotriva covid-19, relatează AFP.

Arhiepiscopul Hrisostom al II-lea a anunţat duminică, la postul public de radio CyBC, că-i va trimite pe preoţi acasă, în cazul în care aceştia continuă să refuze să se vaccineze şi dacă îi mai îndeamnă pe credincioşii nevaccinaţi să nu se vaccineze împotriva covid-19.

Potrivit şefului Bisericii Ortodoxe Cipriote, 27 dintre cei 123 de preoţi din dioceza sa nu au fost vaccinaţi, dintre care 15 sunt scutiţi de vaccinarea anticovid din motive medicale.

Ceilalţi 12 preoţi vor fi suspendaţi timp de trei luni, începând de marţi, a anunţat el.

În cazul în care aceştia continuă să se opună hotărârilor arhiepiscopului, această suspendare urmează să fie prelungită, iar cei vizaţi ar putea fi caterisiţi, ameninţă Hrisostom.

Arhiepiscopul denunţă drept ”fără precedent” faptul că preoţi şi teologi nu se supun episcopului care le este şef.

Hrisostom al II-lea, care a supravieţuit unui cancer, deplânge faptul că anumiţi preoţi i se opun din cauza sănătăţii sale fragile.

Preoţi şi teologi refuză să se vaccineze împotriva COVID din ”motive egoiste” și îi influenţează pe credincioşi, acuză el.

Vaccinarea împotriva covid-19 nu este obligatorie în Cipru, însă Biserica Ortodoxă Cipriotă le-a impus reglementări stricte preoţilor şi teologilor pentru a se vaccina.

Arhiepiscopul a susţinut de la bun început campania de vaccinare a Guvernului cipriot şi s-a aflat între primele persoane care s-au vaccinat, în decembrie 2020.

 

Vezi si

Nagorno-Karabah: Liderul separatist anunță autodizolvarea regiunii de la 1 ianuarie; premierul armean denunță o ‘epurare etnică’

Republica separatistă autoproclamată Nagorno-Karabah a anunțat joi autodizolvarea sa și a tuturor instituțiilor sale începând …

One comment

  1. o hotärire inteleaptä .